Cremós d'ametlla i ratafia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són conegudes per ser una font de greixos saludables, però tenen altres propietats molt interessants: són riques en proteïnes, fibra, calci i vitamina EAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    160 g de rovell d'ou (uns 9 ous)

    140 g de sucre blanc

    500 ml de llet d'ametlles

    120 g de torró tou d'ametlla

    40 ml de ratafia

    100 g ametlles laminades

    30 ml aigua

    Clau

    Romaní

PREPARACIÓ

  1. En un pot, posem 500 ml de llet d'ametlles, 120 g de torró tou d'ametlla esmicolat i un buquet fet amb 1 clau i 1 branca de romaní.
  2. Ho escalfem fins que arribi als 80 graus i dissolem els ingredients. Un cop arribi a aquesta temperatura, apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts tapat.
  3. En un pot posem 160 g de rovells d'ou. Guardem les clares a la nevera per a una altra preparació.
  4. Posem els rovells al bany maria amb 40 g de sucre.
  5. A la cassola on tenim la llet d'ametlla reposant hi afegim un farcellet fet amb 1 clau i una mica de romaní.
  6. Remenem els ous i el sucre al bany maria fins que agafin cos. No podem deixar de batre per evitar grumolls. En uns tres minuts ho tindrem llest.
  7. Passats els 5 minuts, traiem el buquet i posem la barreja en el got del batedor. Hi afegim 40 ml de ratafia, ho triturem i ho colem dins la crema feta amb els ous i el sucre. Ho integrem.
  8. Posem la barreja al bany maria i ho remenem fins que agafi una textura més densa. Haurem fet una mena de crema anglesa, més densa i amb ratafia i ametlla.
  9. Posem la crema en una gerra i la servim en 4 gots que durem a la nevera, on la refredarem unes 3 hores
  10. Posem a una paella 30 ml d'aigua, 100 g de sucre blanc i fem un almívar remenant la barreja portant-la a 121 graus.
  11. Quan arribem a la temperatura, hi incorporem 100 g d'ametlles laminades. Ho remenem fins que quedin garapinyades mirant que el sucre no es cremi (haurem de jugar amb el foc retirant la paella de tant en tant).
  12. Estirem les ametlles sobre una làmina de silicona i les refredem.
  13. Un cop les ametlles estiguin fredes, les trenquem / separem amb les mans perquè no hi hagi trossos grossos.
  14. Traiem de la nevera el cremós ja refredat.
  15. Posem a sobre les ametlles garapinyades i llest.

 

Anar al contingut