Cremós d'ametlla i ratafia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són conegudes per ser una font de greixos saludables, però tenen altres propietats molt interessants: són riques en proteïnes, fibra, calci i vitamina EAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
160 g de rovell d'ou (uns 9 ous)
140 g de sucre blanc
500 ml de llet d'ametlles
120 g de torró tou d'ametlla
40 ml de ratafia
100 g ametlles laminades
30 ml aigua
Clau
Romaní
PREPARACIÓ
- En un pot, posem 500 ml de llet d'ametlles, 120 g de torró tou d'ametlla esmicolat i un buquet fet amb 1 clau i 1 branca de romaní.
- Ho escalfem fins que arribi als 80 graus i dissolem els ingredients. Un cop arribi a aquesta temperatura, apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts tapat.
- En un pot posem 160 g de rovells d'ou. Guardem les clares a la nevera per a una altra preparació.
- Posem els rovells al bany maria amb 40 g de sucre.
- A la cassola on tenim la llet d'ametlla reposant hi afegim un farcellet fet amb 1 clau i una mica de romaní.
- Remenem els ous i el sucre al bany maria fins que agafin cos. No podem deixar de batre per evitar grumolls. En uns tres minuts ho tindrem llest.
- Passats els 5 minuts, traiem el buquet i posem la barreja en el got del batedor. Hi afegim 40 ml de ratafia, ho triturem i ho colem dins la crema feta amb els ous i el sucre. Ho integrem.
- Posem la barreja al bany maria i ho remenem fins que agafi una textura més densa. Haurem fet una mena de crema anglesa, més densa i amb ratafia i ametlla.
- Posem la crema en una gerra i la servim en 4 gots que durem a la nevera, on la refredarem unes 3 hores
- Posem a una paella 30 ml d'aigua, 100 g de sucre blanc i fem un almívar remenant la barreja portant-la a 121 graus.
- Quan arribem a la temperatura, hi incorporem 100 g d'ametlles laminades. Ho remenem fins que quedin garapinyades mirant que el sucre no es cremi (haurem de jugar amb el foc retirant la paella de tant en tant).
- Estirem les ametlles sobre una làmina de silicona i les refredem.
- Un cop les ametlles estiguin fredes, les trenquem / separem amb les mans perquè no hi hagi trossos grossos.
- Traiem de la nevera el cremós ja refredat.
- Posem a sobre les ametlles garapinyades i llest.