Crème de légumes à la canadienne (Crema d'hortalisses a la canadenca) - Canadà
- Programa: Karakia
- Cuina: Marie Vanier, Sant Fost de Campsentelles
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1/2 tassa de pastanaga a rodanxes
- 1/2 tassa de porro a rodanxes
- 1/2 tassa d'api a rodanxes
- 1/2 tassa de ceba trinxada
- 1/2 tassa de nap a daus
- 1/4 de tassa de patata a daus
- 1 tassa de tomàquet trinxat
- 750 ml (3 tasses) de brou
- 125 ml (1/2 tassa) de crema de llet al 35%
- 3 cullerades de mantega
- 1 cullerada de cibulet o julivert trinxat
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Desfeu la mantega en una cassola. Afegiu-hi les hortalisses i deixeu-les "suar" durant uns 5 minuts, amb la cassola tapada. Remeneu-ho de tant en tant perquè no se us enganxin.
Després, afegiu el brou a la cassola, salpebreu-lo al vostre gust i deixeu que faci xup-xup durant mitja hora (compteu el temps a partir que el brou arrenqui el bull).
Tritureu el contingut de la cassola amb un túrmix perquè us quedi una crema ben fina. Serviu-ne a cada bol o plat amb una mica de cibulet trinxat pel damunt.
Nota:
La Marie va fer servir brou de bou, més gustós que el de pollastre, però hi podeu posar el brou que tingueu a mà.
Després, afegiu el brou a la cassola, salpebreu-lo al vostre gust i deixeu que faci xup-xup durant mitja hora (compteu el temps a partir que el brou arrenqui el bull).
Tritureu el contingut de la cassola amb un túrmix perquè us quedi una crema ben fina. Serviu-ne a cada bol o plat amb una mica de cibulet trinxat pel damunt.
Nota:
La Marie va fer servir brou de bou, més gustós que el de pollastre, però hi podeu posar el brou que tingueu a mà.