Crema torrada de pernil amb bolets i ou
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xusa Peleato
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El rebost de Ger, Ger (Cerdanya)
- Informació nutricional -Obre
El pernil Ibèric te la capacitat de regular el colesterol en sang (redueix el colesterol dolent i augmenta el colesterol bo).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per al brou:
- 3 ossos de pernil
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- julivert i farigola en branca
- 3 l d'aigua
- Per a la crema:
- 1 l de brou de pernil
- 100 g de pa
- 1 c/c de carn de nyora
- 4 alls grossos
- 1 c/c de pebre vermell
- sal
- julivert
- atmelles torrades
- oli d'oliva
- Per a la guarnició:
- 200 g de bolets de temporada
- 100 g de pernil ibèric
- 4 ous
- un raig de vinagre
- 1 all picat
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el brou, poseu en un cassó els ossos de pernil, la ceba, els alls, el julivert, la farigola i una mica de sal, cobriu-ho amb l'aigua, deixeu-ho coure uns 40 minuts, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la crema, en una paella amb una mica d'oli fregiu les llesques de pa i els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la carn de nyora, les ametlles i el julivert, remeneu-ho bé, poseu-ho en un bol, afegiu-hi el brou i el pebre vermell, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi els bolets tallats a dauets, rectifiqueu-los de sal i pebre, afegiu-hi l'all picat i el pernil tallat a dauets i salteu-ho tot junt durant uns minuts.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig de vinagre aboqueu-hi l'ou sense closca i deixeu-lo coure durant 4 minuts.
I ja per acabar, poseu el saltat de bolets i l'ou al fons del plat i cobriu-ho amb la crema calenta.
Per fer la crema, en una paella amb una mica d'oli fregiu les llesques de pa i els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la carn de nyora, les ametlles i el julivert, remeneu-ho bé, poseu-ho en un bol, afegiu-hi el brou i el pebre vermell, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi els bolets tallats a dauets, rectifiqueu-los de sal i pebre, afegiu-hi l'all picat i el pernil tallat a dauets i salteu-ho tot junt durant uns minuts.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig de vinagre aboqueu-hi l'ou sense closca i deixeu-lo coure durant 4 minuts.
I ja per acabar, poseu el saltat de bolets i l'ou al fons del plat i cobriu-ho amb la crema calenta.