Crema Parmentier amb ou planxa i fetge gras

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • Per a la crema Parmentier:
  • 600 g de nata líquida
  • 400 g de puré de patata
  • 4 ous de gallina o ànec
  • 200 g de fetge gras
  • Per al cruixent:
  • 100 g de formatge parmesà
  • olivada negra
  • 1 clara d'ou
  • 150 g de farina
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el cruixent de parmesà, poseu en un bol la clara d'ou, la farina, l'olivada, el parmesà ratllat, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb un batedor.

Després, esteneu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 150 graus.

Per fer la crema Parmentier, poseu a la Thermomix el puré de patata, la nata, una mica d'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho durant 6 minuts a 90 graus.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi un motlle d'anella al mig, poseu-hi l'ou a dintre i deixeu-lo coure fins que quedi torrat del voltant. Després, retireu-lo de la paella, traieu-lo del motllo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.

Tot seguit, en una paella sense oli salteu un tall de fetge gras, ja salpebrat.

Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu la crema Parmentier, poseu-hi l'ou i el foie a sobre i gratineu-ho al forn durant un parell de minuts.

Finalment, guarniu el plat amb el cruixent de parmesà.
Anar al contingut