Crema Parmentier amb ou planxa i fetge gras
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- Per a la crema Parmentier:
- 600 g de nata líquida
- 400 g de puré de patata
- 4 ous de gallina o ànec
- 200 g de fetge gras
- Per al cruixent:
- 100 g de formatge parmesà
- olivada negra
- 1 clara d'ou
- 150 g de farina
- sal i pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el cruixent de parmesà, poseu en un bol la clara d'ou, la farina, l'olivada, el parmesà ratllat, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb un batedor.
Després, esteneu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 150 graus.
Per fer la crema Parmentier, poseu a la Thermomix el puré de patata, la nata, una mica d'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho durant 6 minuts a 90 graus.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi un motlle d'anella al mig, poseu-hi l'ou a dintre i deixeu-lo coure fins que quedi torrat del voltant. Després, retireu-lo de la paella, traieu-lo del motllo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu un tall de fetge gras, ja salpebrat.
Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu la crema Parmentier, poseu-hi l'ou i el foie a sobre i gratineu-ho al forn durant un parell de minuts.
Finalment, guarniu el plat amb el cruixent de parmesà.
Després, esteneu-ho sobre un paper sulfuritzat i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts a 150 graus.
Per fer la crema Parmentier, poseu a la Thermomix el puré de patata, la nata, una mica d'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho durant 6 minuts a 90 graus.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi un motlle d'anella al mig, poseu-hi l'ou a dintre i deixeu-lo coure fins que quedi torrat del voltant. Després, retireu-lo de la paella, traieu-lo del motllo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.
Tot seguit, en una paella sense oli salteu un tall de fetge gras, ja salpebrat.
Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre un paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu la crema Parmentier, poseu-hi l'ou i el foie a sobre i gratineu-ho al forn durant un parell de minuts.
Finalment, guarniu el plat amb el cruixent de parmesà.