Crema freda d'ametlla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g molla de pa

    100 g ametlla crua

    8 ous de guatlla

    3 grans d'all

    Olives de Kalamata

    Vinagre Chardonnay

    Pebre negre

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem la molla de pa sec en un bol, amb un polsim de sal i 400 ml d'aigua. Deixem que es vagi estovant.
  2. Blanquegem 3 grans d'all pelats posant-los en un pot amb aigua freda i quan arrenca el bull els traiem.
  3. Posem en un got triturador: la molla estovada, els alls blanquejats, 100 g d'ametlla crua pelada, un raig de vinagre i una mica de pebre negre. Ho triturem. Un cop ho tinguem ben triturat ho emulsionem tot afegint-hi oli d'oliva verge extra fins que tinguem una textura sedosa.
  4. Posem aigua a bullir juntament amb un raig de vinagre. Quan bulli hi afegirem els ous de guatlla i els bullirem un minut.
  5. Emplatem la crema, freda, amb un parell d'ous que haurem pelat i obert pel mig, unes olives tallades a una mida menuda, una mica de pebre i un raig d'oli.
Anar al contingut