Crema de xampinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures: són rics en aigua i minerals, i pobres en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de xampinyons
1 ceba tendra
1 porro
1 all
150 g de llet d'ovella
700 g de brou d'escudella
oli ove
farigola
sal
pebre
cullerada de llard
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem la ceba, el porro i l'all. Molt menut. Reservem les cues verdes de la ceba tendra. Ho saltem a la cassola fins que s'enrosseixi. Ho reservem.
- A poc a poc desfem el llard en una olla on hem posat una branqueta de farigola.
- Netegem els xampinyons, els tallem a quarts i els saltem a la mateixa cassola on tenim la ceba, el porro i l'all molt petit.
- A l'olla on tenim el llard desfet, hi afegim la llet tot mantenint el foc molt baix.
- Un cop saltats els xampinyons, en traiem 4 cullerades i les reservem. A la resta de xampinyons, hi afegim la ceba, el porro i l'all que hem saltat i ho remenem.
- Aboquem a l'olla on tenim la llet i el llard desfet, la barreja dels xampinyons, la ceba, el porro i l'all. Hi aafegim el brou d'escudella i deixem que faci xup-xup durant 10 minuts.
- Traiem la farigola i ho triturem dins l'olla. Ho colem, hi afegim sal i ho servim amb els daus de xampinyons que havíem reservat i les fulles verdes de la ceba tendra per sobre.