Crema de xampinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets es poden classificar nutricionalment dins el grup de les verdures: són rics en aigua i minerals, i pobres en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de xampinyons

    1 ceba tendra

    1 porro

    1 all

    150 g de llet d'ovella

    700 g de brou d'escudella

    oli ove

    farigola

    sal

    pebre

    cullerada de llard

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem la ceba, el porro i l'all. Molt menut. Reservem les cues verdes de la ceba tendra. Ho saltem a la cassola fins que s'enrosseixi. Ho reservem.
  2. A poc a poc desfem el llard en una olla on hem posat una branqueta de farigola.
  3. Netegem els xampinyons, els tallem a quarts i els saltem a la mateixa cassola on tenim la ceba, el porro i l'all molt petit.
  4. A l'olla on tenim el llard desfet, hi afegim la llet tot mantenint el foc molt baix.
  5. Un cop saltats els xampinyons, en traiem 4 cullerades i les reservem. A la resta de xampinyons, hi afegim la ceba, el porro i l'all que hem saltat i ho remenem.
  6. Aboquem a l'olla on tenim la llet i el llard desfet, la barreja dels xampinyons, la ceba, el porro i l'all. Hi aafegim el brou d'escudella i deixem que faci xup-xup durant 10 minuts.
  7. Traiem la farigola i ho triturem dins l'olla. Ho colem, hi afegim sal i ho servim amb els daus de xampinyons que havíem reservat i les fulles verdes de la ceba tendra per sobre.
Anar al contingut