Crema de vainilla

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per fer la crema

    750 ml llet

    250 ml nata 35%

    80 g mel

    70 g xocolata blanca

    30 g de farina de blat de moro

    6 rovells

    3 beines buides de vainilla

    2 polpes de vainilla

    1 full de gelatina

     

    Per fer els nuvolets

    3 clares

    1 polpa de vainilla

    100 g sucre blanc

    40 ml aigua

     

PREPARACIÓ

  1. Traiem la polpa de les tres beines.
  2. De les tres polpes, dues polpes les posem a escalfar en un pot amb les 3 beines buides, 750 de llet fresca i 250 ml de nata (reservem-ne un cul per després). Quan bulli, ho enretirem del foc, ho tapem i deixem que infusioni durant 10 minuts.
  3. Separem les clares i els rovells dels 6 ous. En necessitarem tots els rovells i tres clares. Blanquegem els rovells amb unes varetes. Quan comencin a escumar, ho tornem a batre, mentre hi afegim 80 g de mel.
  4. Traiem les beines de la infusió, la posem a coure a foc mitjà i hi afegim 30 g de farina de blat de moro, prèviament desfeta en el cul de nata que havíem reservat abans, i els rovells blanquejats. Ho remenem fins que torni a bullir, i quan agafi textura de crema, ho traiem del foc i hi afegim la gelatina hidratada. Ho tornem a remenar.
  5. Ho servim en el recipient que vulguem i ho deixem temperar abans de posar-ho a la nevera, on acabarà d'agafar cos.
  6. Per fer els nuvolets, comencem fent un xarop posant a escalfar 40 g d'aigua amb 100 g de sucre i la polpa de vainilla que no havíem utilitzat encara. Foc al màxim i ho anem remenant fins que es desfaci, sense que agafi color.
  7. Muntem les 3 clares que havíem reservat. A mig muntar-les, hi anem afegint, molt a poc a poc, el xarop calent, fins que les tinguem a punt de neu. Omplim una mànega pastissera amb aquesta merenga.
  8. Cobrim una safata de forn amb paper sulfurat i l'omplim fent-hi puntets de merenga. Ho enfornem a 90º durant 1 hora.
  9. Servim la crema de vainilla amb els nuvolets, ja freds, per damunt. Ho acabem ratllant-hi xocolata blanca.