Crema de vainilla amb plàtan caramel.litzat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Espai Sucre
INGREDIENTS
- Per a la crema de vainilla:
- 1 l de nata
- 2 canons de vainilla
- 10 rovells d'ou
- 200 g de sucre
- fulls de gelatina Per al plàtan caramel·litzat:
- 1 plàtan
- 200 g de sucre
- una mica d'aigua
- unes gotes de llimona Per a les teules de cafè:
- 1 porció de pasta filo (o brick o similar)
- 1 cullerada de cafè soluble
- 1 cullerada de sucre
- mantega
PREPARACIÓ
Comenceu aquestes postres fent la crema de vainilla. Primer de tot, poseu la nata líquida al foc juntament amb els dos canons de vainilla oberts. Remeneu-ho i deixeu-ho bullir. Mentrestant, poseu en un bol els rovells i el sucre i munteu-ho, després ja podeu incorporar-hi la nata i la vainilla. Remeneu-ho bé i tot seguit afegiu-hi els fulls de gelatina, que prèviament haureu tingut en remull. Coleu-ho i reserveu-ho durant 1 hora i mitja a la nevera. A continuació, feu el plàtan caramel.litzat. En una paella poseu-hi el sucre, l'aigua i unes gotes de llimona. Quan tingueu el caramel a punt, poseu-hi el plàtan tallat a trossets i una mica més d'aigua, i amb el foc més baix deixeu-ho fer 2 minuts, vigilant que els trossos de plàtan no s'enganxin. Per a fer les teules de cafè, pinteu la pasta filo amb mantega líquida, talleu-les amb la forma desitjada i col.loqueu-les en una safata per anar al forn. Poseu-hi una mica de sucre per sobre i el cafè i poseu-ho al forn 4 minuts a 200º. Per emplatar, poseu una bola de la crema de vainilla i claveu-hi un parell o tres teules de cafè, entremig de dues teules el plàtan caramel.litzat, i el granissat de cafè entremig de les altres dues. Escampeu-hi una mica de caramel pel damunt.