Crema de vainilla amb maduixes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    Per a la crema catalana

  • 37 g de nata
  • 125 g de llet
  • 50 g de sucre
  • 5 rovells d'ou
  • 1 ou
  • 1 tija de vainilla

    Per a la infusió de maduixa

  • 1 kg de maduixots
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema de vainilla, obriu per la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.
  2. Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45 minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i reserveu-los a la nevera.
  3. Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de sucre.
  4. A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament, coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol, que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al servei.
  5. Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4 hores per obtenir unes maduixes deshidratades.
  6. I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que teníeu reservat a la gerreta.
Anar al contingut