Crema de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La castanya és una de les fruites seques més lleugeres; en comparació, és més rica en hidrats de carboni, però amb molta menys quantitat de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    200 g de carquinyolis

    150 g de xocolata blanca

    100 g de torró cremós    

    100 ml de vi dolç

    100 g de pasta d'ametlla

    500 ml d'aigua mineral

    30 g de mantega pomada

    10 g de midó de blat de moro

    4 rovells d'ou

    1 llimona

    Sal Maldon

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 100 ml de vi dolç i hi esmicolem a dins 100 g de torró tou. Ho remenem fins que es desfaci i ho deixem temperar.
  2. Desfem 100 g de pasta d'ametlla amb 500 ml d'aigua mineral.
  3. Separem les clares i els rovells de 4 ous.
  4. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques, afegint de mica en mica el torró dissolt en vi dolç.
  5. Escalfem en un pot la llet d'ametlla (excepte una mica que reservem) i un twist de llimona.  Hi afegim de mica en mica els rovells blanquejats sense parar de remenar amb les varetes durant 3 minuts.
  6. Desfem 10 g de midó de blat de moro en la llet reservada i l'afegim al pot encara al foc. Traiem les pells de llimona i ho remenem fins a aconseguir textura de crema, amb la qual  omplim 4 cassoletes de fang.
  7. Temperem les cassoletes i les refredem després a la nevera durant 1 hora.
  8. Piquem 200 g de carquinyolis.
  9. Fonem al bany maria 150 g de xocolata blanca i 30 g de mantega pomada. Ho barregem.
  10. Traiem del foc i hi afegim els carquinyolis esmicolats. Ho barregem.
  11. Estirem la massa en una safata de forn sobre paper sulfurat i ho enfornem a 200º durant 5 minuts.
  12. Traiem la safata del forn, barregem la massa i la tornem a estirar. La tornem a portar al forn a 220º durant 5 minuts més.
  13. Traiem del forn la safata, hi afegim sal Maldon i la deixem refredar.
  14. Traiem les cassoletes de la nevera i ho servim amb el "crumble" per sobre.