Crema de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La castanya és una de les fruites seques més lleugeres; en comparació, és més rica en hidrats de carboni, però amb molta menys quantitat de greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g de carquinyolis
150 g de xocolata blanca
100 g de torró cremós
100 ml de vi dolç
100 g de pasta d'ametlla
500 ml d'aigua mineral
30 g de mantega pomada
10 g de midó de blat de moro
4 rovells d'ou
1 llimona
Sal Maldon
PREPARACIÓ
- Escalfem 100 ml de vi dolç i hi esmicolem a dins 100 g de torró tou. Ho remenem fins que es desfaci i ho deixem temperar.
- Desfem 100 g de pasta d'ametlla amb 500 ml d'aigua mineral.
- Separem les clares i els rovells de 4 ous.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques, afegint de mica en mica el torró dissolt en vi dolç.
- Escalfem en un pot la llet d'ametlla (excepte una mica que reservem) i un twist de llimona. Hi afegim de mica en mica els rovells blanquejats sense parar de remenar amb les varetes durant 3 minuts.
- Desfem 10 g de midó de blat de moro en la llet reservada i l'afegim al pot encara al foc. Traiem les pells de llimona i ho remenem fins a aconseguir textura de crema, amb la qual omplim 4 cassoletes de fang.
- Temperem les cassoletes i les refredem després a la nevera durant 1 hora.
- Piquem 200 g de carquinyolis.
- Fonem al bany maria 150 g de xocolata blanca i 30 g de mantega pomada. Ho barregem.
- Traiem del foc i hi afegim els carquinyolis esmicolats. Ho barregem.
- Estirem la massa en una safata de forn sobre paper sulfurat i ho enfornem a 200º durant 5 minuts.
- Traiem la safata del forn, barregem la massa i la tornem a estirar. La tornem a portar al forn a 220º durant 5 minuts més.
- Traiem del forn la safata, hi afegim sal Maldon i la deixem refredar.
- Traiem les cassoletes de la nevera i ho servim amb el "crumble" per sobre.