Crema de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona
INGREDIENTS
- 6 tomàquets
- 1 ceba tendra
- 1 tija d'api
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge
- 12 gambes
- Per al pesto:
- alfàbrega
- pinyons
- oli d'oliva
- parmesà ratllat
- 2 grans d'all
- sal gruixuda
- Per a la mousse de parmesà:
- 200 ml de nata
- 100 g de parmesà
PREPARACIÓ
Per fer la mousse de parmesà, escalfeu la nata en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.
Després, retireu el cassó del foc i afegiu-hi el parmesà ratllat. Remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la crema de tomàquet, poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, la ceba tendra, la sal, el pebre i la tija d'api. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador de malla fina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Escaldeu les gambes pelades en un cassó amb aigua bullent durant 10 segons i refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, els pinyons, els grans d'all pelats, el parmesà ratllat, l'oli d'oliva i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
I ja per acabar, feu uns fils de pesto al fons del plat, poseu-hi la mousse de parmesà al mig i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Serviu la crema de tomàquet a part.
Després, retireu el cassó del foc i afegiu-hi el parmesà ratllat. Remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer la crema de tomàquet, poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, la ceba tendra, la sal, el pebre i la tija d'api. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador de malla fina. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Escaldeu les gambes pelades en un cassó amb aigua bullent durant 10 segons i refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel.
Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, els pinyons, els grans d'all pelats, el parmesà ratllat, l'oli d'oliva i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
I ja per acabar, feu uns fils de pesto al fons del plat, poseu-hi la mousse de parmesà al mig i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Serviu la crema de tomàquet a part.