Crema de te verd amb iogurt

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la crema:
  • 2,5 dl de llet
  • 2,5 dl de nata líquida
  • 5 rovells d'ou
  • 80 g de sucre
  • 10 g de te "matcha"
  • Per a l'acompanyament:
  • 2 fulls de pasta fil·lo
  • 100 g d'alquequengi
  • 1 iogurt grec

PREPARACIÓ

Per començar, diluïu el te amb una mica de llet tèbia.
Després, passeu-ho al bol, afegiu-hi els rovells, el sucre, la resta de la llet i la nata líquida. Barregeu-ho bé i ompliu unes copes fins a tres quarts de la seva capacitat amb aquesta crema. Poseu les copes al forn i deixeu-ho coure a 80 graus durant uns 10 minuts, fins que la crema qualli. Després, deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, agafeu uns motlles metàl·lics amb forma de cucurutxo, pinteu-los amb mantega per la part de fora, emboliqueu-los amb la pasta fil·lo i arrebosseu-los amb sucre glaç. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 minuts. Finalment, farciu els cucurutxos amb el iogurt grec.

Mentrestant, feu un caramel amb sucre i aigua i banyeu-hi l'alquequengi.

Per fer els cruixents, feu uns fils de caramel sobre un "silkpad" i deixeu-ho endurir. I per fer els fils de caramel, aboqueu part del caramel sobre un pal de manera que quedin fils penjant a banda i banda.

I ja per acabar, poseu els cucurutxos a les copes i guarniu-les amb els cruixents i els fils de caramel.
Anar al contingut