Crema de te verd amb iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mey Hofmann
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la crema:
- 2,5 dl de llet
- 2,5 dl de nata líquida
- 5 rovells d'ou
- 80 g de sucre
- 10 g de te "matcha"
- Per a l'acompanyament:
- 2 fulls de pasta fil·lo
- 100 g d'alquequengi
- 1 iogurt grec
PREPARACIÓ
Per començar, diluïu el te amb una mica de llet tèbia.
Després, passeu-ho al bol, afegiu-hi els rovells, el sucre, la resta de la llet i la nata líquida. Barregeu-ho bé i ompliu unes copes fins a tres quarts de la seva capacitat amb aquesta crema. Poseu les copes al forn i deixeu-ho coure a 80 graus durant uns 10 minuts, fins que la crema qualli. Després, deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, agafeu uns motlles metàl·lics amb forma de cucurutxo, pinteu-los amb mantega per la part de fora, emboliqueu-los amb la pasta fil·lo i arrebosseu-los amb sucre glaç. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 minuts. Finalment, farciu els cucurutxos amb el iogurt grec.
Mentrestant, feu un caramel amb sucre i aigua i banyeu-hi l'alquequengi.
Per fer els cruixents, feu uns fils de caramel sobre un "silkpad" i deixeu-ho endurir. I per fer els fils de caramel, aboqueu part del caramel sobre un pal de manera que quedin fils penjant a banda i banda.
I ja per acabar, poseu els cucurutxos a les copes i guarniu-les amb els cruixents i els fils de caramel.
Després, passeu-ho al bol, afegiu-hi els rovells, el sucre, la resta de la llet i la nata líquida. Barregeu-ho bé i ompliu unes copes fins a tres quarts de la seva capacitat amb aquesta crema. Poseu les copes al forn i deixeu-ho coure a 80 graus durant uns 10 minuts, fins que la crema qualli. Després, deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, agafeu uns motlles metàl·lics amb forma de cucurutxo, pinteu-los amb mantega per la part de fora, emboliqueu-los amb la pasta fil·lo i arrebosseu-los amb sucre glaç. Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 2 minuts. Finalment, farciu els cucurutxos amb el iogurt grec.
Mentrestant, feu un caramel amb sucre i aigua i banyeu-hi l'alquequengi.
Per fer els cruixents, feu uns fils de caramel sobre un "silkpad" i deixeu-ho endurir. I per fer els fils de caramel, aboqueu part del caramel sobre un pal de manera que quedin fils penjant a banda i banda.
I ja per acabar, poseu els cucurutxos a les copes i guarniu-les amb els cruixents i els fils de caramel.