Crema de Sant Josep i truita amb seitó

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per fer la crema

    250 ml llet

    100 ml nata 35%

    50 g sucre

    8 rovells d'ou

    1 taronja

    1 llima

    1 llimona

     

    Per fer la truita

    8 clares d'ou

    8 filets de seitó en vinagre

    1 nyora

    brins de safrà

    pebre

    Safrà

    Pebre

    farigola

    tàperes

    julivert

    alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema, pelem els cítrics i posem les pells en un pot amb la llet i la nata. Quan bulli, ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem infusionar durant 20 minuts.
  2. Separem rovells i clares dels ous. Blanquegem els 8 rovells amb 50 g de sucre, amb l'ajut d'unes varetes.
  3. Enretirem les pells de la infusió i la posem a escalfar. Hi afegim els rovells blanquejats a poc a poc sense deixar de remenar uns 3 minuts, fins que agafi textura. Omplim els recipients on la servireu, i ho deixem temperar. Quan estiguin a temperatura ambient, ho guardarem a la nevera que és on s'acaba de fer i agafa la textura final.

     
  4. Per fer la truita, trenquem una mica les 8 clares juntes.
  5. Torrem una mica uns brins de safrà en una paella perquè així en deixi anar tot el perfum, i els afegim a les clares. Ho tornem a batre per integrar-los bé. Hi afegim la polpa d'una nyora hidratada, tallada a trossets menuts, unes fulles de farigola, una cullerada de tàperes, i ho tornem a barrejar.
  6. Posem una mica d'oli en una paella i hi coem una quarta part de la barreja de la truita. Un cop feta, ja fora del foc, hi afegim alfàbrega i julivert picats, la cargolem. Farem el mateix amb les altres 3 truites, que servirem amb dos filets de seitó, una mica de pebre i una mica més d'alfàbrega i julivert picats.