Crema de rovells

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta preparació és molt energètica pel contingut de sucres. Per tant, seria ideal després d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    400 g de rovells

    400 g de sucre

    35 g de midó de blat de moro

    300 ml d'aigua

    Anís estrellat

    Gingebre

    4 clares

    1 llima

    30 ml de suc de llima

    150 g de sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Fem arrencar el bull a 300 ml d'aigua en un pot amb 1 anís estrellat. Ho retirem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts.
  2. En retirem l'anís i afegim a la infusió 400 g de sucre. Desfem el sucre a foc baix.
  3. Separem ous: 400 g de rovells en un bol i 2 clares en un altre bol. La resta de clares, les guardarem a la nevera.
  4. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 35 g de midó de blat de moro. Ho integrem tot.
  5. Apugem la temperatura de l'almívar fins a 50º i l'afegim a poc a poc als rovells blanquejats.
  6. Posem tota la barreja al foc perquè guanyi textura.
  7. Passem la crema a una mànega, deixem que es temperi i la fiquem a la nevera.
  8. Muntem les clares amb les varetes elèctriques amb un polsim de sal.
  9. Quan tinguem les clares a mig muntar, hi afegim 150 g de sucre de llustre i 30 g de suc de llima.
  10. Posem les clares muntades en una safata de forn amb paper sulfurat i les aplanem amb una espàtula.
  11. Fiquem la safata al forn a 60º durant 2 hores.
  12. Trenquem la placa de merenga seca a trossos.

Traiem la mànega de crema de la nevera i n'omplim 4 bols.

  1.  Servim la crema amb els trossos de merenga, ratlladura de llima i gingebre ratllat per sobre.
Anar al contingut