Crema de porros i cloïsses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 kg de cloïsses  

    700 ml de fumet blanc  

    100 g d'algues codium  

    7 porros  

    2 patates petites monalisa  

    1 gra d'all  

    Vinagre de Jerez  

    Oli OVE  

    Aigua de mar  

    Sal grossa

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en una safata de forn sal grossa cobrint el fons i a sobre dues patates ja netes.
  2. Tallem la part verda de 7 porros i hi posem la part blanca a la safata amb les patates.
  3. Enfornem patates i porros a 180º durant 20 minuts.
  4. Posem en un bol 1 kg de cloïsses amb aigua de mar. Deixem que es purguin durant uns 10 minuts movent-les de tant en tant.
  5. Un cop purgades, posem les cloïsses en una cassola al foc. Les coem fins que s'obrin. Anem retirant les cloïsses a mesura que s'obrin.
  6. Traiem les cloïsses de la closca.
  7. Posem en un got batedor una mica de suc que han deixat les cloïsses.  
  8. Netegem 100 g d'alga codium amb un drap humit.
  9. Afegim al got batedor 80 g d'alga codium, oli OVE i un raig de vinagre de Xerès. Ho emulsionem.
  10. Pelem i tallem les patates cuites.
  11. Traiem les capes externes més seques i dures dels porros.
  12. Piquem les patates i els porros.
  13. Posem una olla al foc amb les patates i porros picats i 700 ml de fumet blanc. Ho coem 10 minuts.
  14. Passem el túrmix per l'olla i fem la crema. Si cal, hi afegim una mica d'oli. Ho salpebrem.
  15. Servim la crema, hi afegim les cloïsses, posem l'emulsió d'algues i ho rematem amb les algues reservades.
Anar al contingut