Crema de porros escalivats
- Programa: La salut al cistell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg porros
- 2 cebes tendres
- 150 g mantega
- 800 cl brou de verdura vegetal
- 200 cl nata líquida
PREPARACIÓ
1.-Escalivem els porros al forn i els pelem com si fossin calçots.
2.-Tallem la ceba tendra a la juliana, la salem al gust i la deixem en una escorredora un parell d'hores.
3.Sofregim la ceba i els porros amb la mantega a foc lent de 45 a 50 minuts fins que estigui ben tova o blanquinosa, sense que arribi a daurar-se.
4.-Afegim els porros escalivats al caldo i, quan arrenqui el bull, ho deixem al foc durant 50 minuts.
5.-Hi afegim la nata, ho triturem tot i ho passem per un colador fi.
6.-Un cop emplatat, ho podem acompanyar amb daus de pa torrat o fregit.
2.-Tallem la ceba tendra a la juliana, la salem al gust i la deixem en una escorredora un parell d'hores.
3.Sofregim la ceba i els porros amb la mantega a foc lent de 45 a 50 minuts fins que estigui ben tova o blanquinosa, sense que arribi a daurar-se.
4.-Afegim els porros escalivats al caldo i, quan arrenqui el bull, ho deixem al foc durant 50 minuts.
5.-Hi afegim la nata, ho triturem tot i ho passem per un colador fi.
6.-Un cop emplatat, ho podem acompanyar amb daus de pa torrat o fregit.