Crema de patata amb ou, ceba caramel·litzada i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Pujols (Músic de Santa Eugènia de Berga)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dadà
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg patata del bufet
- 5 g romaní
- 1/2 l d'aigua
- 200 ml de llet
- 40 g de mantega
- 4 ous
- 2 cebes
- 100 ml oli d'oliva
- 4 llesques de pa
- 4 talls de pernil salat
- sal rosa o en escates
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu la ceba en juliana i sofregiu-la en una cassola amb oli abundant i a foc viu durant 10 minuts sense deixar de remenar. Després, abaixeu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho que es vagi fent fins que canviï de color i de textura (com més temps millor, fins a 3 hores).
Per fer la crema de patata, peleu les patates, talleu-les a trossos mitjans, poseu-les en una cassola amb aigua freda, sal i una bosseta de paper- com les de fer el te- plena de romaní sec i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Seguidament, escorreu les patates, poseu-les en un bol juntament amb la mantega i la llet i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer els ous cuits, en un cassó escalfeu aigua fins a 62 graus. Un cop es mantingui a aquesta temperatura, poseu-hi els ous sencers i deixeu-los coure durant 35 minuts.
Per fer el cruixent de pa amb pernil, talleu el pa a daus petits i talleu el pernil a tires fines. A continuació, en una paella amb un raig d'oli, poseu el pa i deixeu que es torri una mica. Quan comenci a estar dauradet, afegiu-hi el pernil i deixeu que s'enrosseixi amb el pa.
Finalment, peleu els ous.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou al mig, la ceba caramel·litzada per sobre, amb l'oli de la seva cocció, i guarniu-ho amb una tira del cruixent de pa amb pernil al costat de l'ou.
Per fer la crema de patata, peleu les patates, talleu-les a trossos mitjans, poseu-les en una cassola amb aigua freda, sal i una bosseta de paper- com les de fer el te- plena de romaní sec i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Seguidament, escorreu les patates, poseu-les en un bol juntament amb la mantega i la llet i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer els ous cuits, en un cassó escalfeu aigua fins a 62 graus. Un cop es mantingui a aquesta temperatura, poseu-hi els ous sencers i deixeu-los coure durant 35 minuts.
Per fer el cruixent de pa amb pernil, talleu el pa a daus petits i talleu el pernil a tires fines. A continuació, en una paella amb un raig d'oli, poseu el pa i deixeu que es torri una mica. Quan comenci a estar dauradet, afegiu-hi el pernil i deixeu que s'enrosseixi amb el pa.
Finalment, peleu els ous.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou al mig, la ceba caramel·litzada per sobre, amb l'oli de la seva cocció, i guarniu-ho amb una tira del cruixent de pa amb pernil al costat de l'ou.