Crema de moniato amb cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és tant ric en beta carotens com la pastanaga, nutrients que li atorguen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de moniato

    400 ml de brou de verdures i bolets reduït

    125 g de cansalada

    250 g de crema agra

    80 g ametlles crues

    3 ous

    1 llima

    Sal

    Nou moscada

    Pebre negre

    Coriandre

    Anís

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini 600 g de moniatos i els torrem al forn  a 220º durant 25 minuts.
  2. Posem en un pot 80 g d'ametlles crues i les deixem en remull amb 1 part d'anís i 3 d'aigua.
  3. Eixuguem les ametlles i les afegim al forn amb els moniatos. Ho torrem tot durant 10 minuts més.
  4. Posem en un pot amb aigua mineral un raig de vinagre, un pols de sal i 3 ous sense la closca. Els deixem bullir 4 minuts.
  5. Escalfem 400 ml de brou de verdures i bolets i l'escalfem en un pot.
  6. Posem unes quantes gotes de llima i ratlladura de la mateixa llima a 250 g de crema agra.
  7. Tallem la cocció dels ous en un bol de vidre amb aigua i gel.
  8. Triturem els ous en un got americà amb un raig d'oli i una mica del brou de verdures.
  9. Pelem i tallem els moniatos ja cuits.
  10. Afegim al got americà els moniatos, la crema agra, sal, pebre, nou moscada i la resta del brou. Ho triturem.
  11. Tallem a daus 125 g de cansalada i la saltem en una paella amb un raig d'oli OVE. Retirem el greix sobrant en una safata amb paper de cuina.
  12. Servim el puré en bols amb els dauets de cansalada, les ametlles torrades i unes fulles de coriandre per sobre.