Crema de llimona amb galeta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Lluís Olivé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L'Oliana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema de llimona:
  • 4 ous
  • 20 g de maizena
  • 150 g de sucre
  • pell d'una llimona
  • 125 ml de suc de llimona
  • 500 ml d'aigua
  • Per a la galeta:
  • 100 g de farina blanca
  • 100 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 100 g de clara d'ou
  • 25 g d'ametlla en gra
  • Per a la presentació:
  • gerds

PREPARACIÓ

Per fer la crema de llimona, poseu en un cassó al foc l'aigua, el sucre, el suc de llimona i la ratlladura de llimona i deixeu que arrenqui el bull. Després, traieu-li les impureses de la superfície, deixeu-ho bullir uns segons i retireu l'almívar del foc.

A continuació, en un bol, diluïu la maizena amb una mica d'aigua, afegiu-hi els ous prèviament batuts i barregeu-ho bé amb unes varetes manuals. Seguidament, coleu la barreja amb un colador, afegiu-la al cassó de l'almívar, bateu-ho tot amb unes varetes manuals fins que lligui, poseu-ho en un recipient, cobriu-ho amb paper film i deixeu-ho reposar com a mínim una hora a la nevera.

Per a la galeta, poseu la mantega en un bol i desfeu-la al microones sense que es cremi. A continuació, afegiu-hi el sucre, barregeu-ho amb les varetes manuals, poseu-hi les clares, prèviament batudes amb el pímer, barregeu-ho amb les varetes manuals, afegiu-hi la farina tamissada i torneu-ho a barrejar amb les varetes manuals.

Tot seguit, amb l'ajuda d'una cullera esteneu la massa en una placa de forn coberta amb paper sulfuritzat, intentant que quedi un gruix prim. Finalment, espolseu-hi les ametlles per sobre i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant 3 minuts a 200 graus.

I ja per acabar, serviu la crema de llimona en una copa, poseu-hi per sobre la galeta trencada de forma irregular i guarniu-la amb uns quants gerds.
Anar al contingut