Crema de flor de taronger
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- Per a la crema :
- 800 g de nata
- 150 g de sucre
- 300 g de rovells d' ou
- 200 g d'aigua de flor de taronger
- Per a la salsa :
- 100 g de suc de taronja
- 100 g de sucre
- 4 pistils de safrà Per guarnir:
- pensaments
- amanida de taronja
PREPARACIÓ
Per preparar la crema, feu bullir la llet, la nata i el sucre en una cassola.
A continuació, poseu els rovells i l'aigua de flor de taronger en un bol i bateu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la nata i la llet calentes, remeneu-ho i coleu-ho. Després, ompliu els motllos amb la crema i poseu-los al forn durant 45 minuts a 85 graus. Per fer la salsa, poseu el suc de taronja, el sucre i el safrà en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. Per acabar, desemmotlleu les cremes, poseu-hi sucre per sobre i cremeu-lo. Finalment, decoreu-ho amb grills de taronja, salsa de taronja i pensaments.
A continuació, poseu els rovells i l'aigua de flor de taronger en un bol i bateu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi la nata i la llet calentes, remeneu-ho i coleu-ho. Després, ompliu els motllos amb la crema i poseu-los al forn durant 45 minuts a 85 graus. Per fer la salsa, poseu el suc de taronja, el sucre i el safrà en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. Per acabar, desemmotlleu les cremes, poseu-hi sucre per sobre i cremeu-lo. Finalment, decoreu-ho amb grills de taronja, salsa de taronja i pensaments.