Crema de col llombarda amb daus de pit de gall dindi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Teixidó
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de ceba
- 200 g de patata kennebec
- 1/2 peça de col llombarda
- 1 cullerada de vi blanc
- 1 l brou de verdures
- 1 cullerada d'oli oliva
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada de pebre negre mòlt
- 400 g de pit de gall dindi
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de moresc torrat (quicos)
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu i talleu la col a daus grossos, poseu-la a coure en una olla amb aigua bullint durant dos o tres minuts, escorreu-la i reserveu-la.
A continuació, peleu i talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la en una olla baixa, amb una mica d'oli d'oliva.
Mentrestant, peleu i talleu la patata a daus, afegiu-la al sofregit, deixeu-la coure 5 minuts, incorporeu-hi la col i el vi blanc i deixeu-ho coure tot junt durant un minutet, fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, mulleu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure uns 10, 15 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, tritureu-ho tot amb el pímer, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi una mica d'oli i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Tot seguit, talleu el pit de gall dindi a daus, saleu-lo i salteu-lo en una paella, amb una mica d'oli roent, fins que estigui cuit.
Finalment, piqueu el moresc amb l'ajuda d'un vas americà, d'una picadora o al morter, poseu-lo en un plat o bol, aboqueu-hi els daus de gall dindi i arrebosseu-los.
I ja per acabar, emplateu la crema i poseu-hi els daus arrebossats a sobre.
A continuació, peleu i talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la en una olla baixa, amb una mica d'oli d'oliva.
Mentrestant, peleu i talleu la patata a daus, afegiu-la al sofregit, deixeu-la coure 5 minuts, incorporeu-hi la col i el vi blanc i deixeu-ho coure tot junt durant un minutet, fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, mulleu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure uns 10, 15 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, tritureu-ho tot amb el pímer, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi una mica d'oli i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Tot seguit, talleu el pit de gall dindi a daus, saleu-lo i salteu-lo en una paella, amb una mica d'oli roent, fins que estigui cuit.
Finalment, piqueu el moresc amb l'ajuda d'un vas americà, d'una picadora o al morter, poseu-lo en un plat o bol, aboqueu-hi els daus de gall dindi i arrebosseu-los.
I ja per acabar, emplateu la crema i poseu-hi els daus arrebossats a sobre.