Crema de col llombarda amb daus de pit de gall dindi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Teixidó
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de ceba
  • 200 g de patata kennebec
  • 1/2 peça de col llombarda
  • 1 cullerada de vi blanc
  • 1 l brou de verdures
  • 1 cullerada d'oli oliva
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada de pebre negre mòlt
  • 400 g de pit de gall dindi
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de moresc torrat (quicos)

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu i talleu la col a daus grossos, poseu-la a coure en una olla amb aigua bullint durant dos o tres minuts, escorreu-la i reserveu-la.

A continuació, peleu i talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la en una olla baixa, amb una mica d'oli d'oliva.

Mentrestant, peleu i talleu la patata a daus, afegiu-la al sofregit, deixeu-la coure 5 minuts, incorporeu-hi la col i el vi blanc i deixeu-ho coure tot junt durant un minutet, fins que s'evapori l'alcohol. Seguidament, mulleu-ho tot amb el brou i deixeu-ho coure uns 10, 15 minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, tritureu-ho tot amb el pímer, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi una mica d'oli i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

Tot seguit, talleu el pit de gall dindi a daus, saleu-lo i salteu-lo en una paella, amb una mica d'oli roent, fins que estigui cuit.

Finalment, piqueu el moresc amb l'ajuda d'un vas americà, d'una picadora o al morter, poseu-lo en un plat o bol, aboqueu-hi els daus de gall dindi i arrebosseu-los.

I ja per acabar, emplateu la crema i poseu-hi els daus arrebossats a sobre.
Anar al contingut