Crema de cloïsses i ceps amb moll de l'os
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ros
INGREDIENTS
- 1/2 l d'aigua
- 250 g de ceps
- 24 cloïsses
- 2 escalunyes
- 1 got de xerès sec
- 1/2 l de crema de llet
- 300 g de moll de l'os
- 20 g de mantega
- cerfull
PREPARACIÓ
Primer de tot, escaldeu els ceps (els teníeu en remull) amb aigua bullint i sal. Escorreu-los i reserveu-los.
D'altra banda sofregiu la ceba en una cassola amb una mica de mantega, i abans que agafi color, tireu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Aleshores afegiu-hi les cloïsses amb una mica d'aigua dels bolets. Quan les cloïsses s'hagin obert, retireu-les i buideu-les. A la cassola, tireu-hi la crema de llet perquè ens doni consistència al plat i deixeu-ho reduir una altra vegada. Coleu-ho. A part, salteu el moll de l'os en una paella ben calenta i sense oli i després els ceps. Reserveu-ho i saleu-ho. Per muntar el plat, poseu el moll de l'os repartit pel plat, i a sobre, una cloïssa i un cep, així tindrem els tres gustos. Tireu-hi la crema pel damunt.
D'altra banda sofregiu la ceba en una cassola amb una mica de mantega, i abans que agafi color, tireu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Aleshores afegiu-hi les cloïsses amb una mica d'aigua dels bolets. Quan les cloïsses s'hagin obert, retireu-les i buideu-les. A la cassola, tireu-hi la crema de llet perquè ens doni consistència al plat i deixeu-ho reduir una altra vegada. Coleu-ho. A part, salteu el moll de l'os en una paella ben calenta i sense oli i després els ceps. Reserveu-ho i saleu-ho. Per muntar el plat, poseu el moll de l'os repartit pel plat, i a sobre, una cloïssa i un cep, així tindrem els tres gustos. Tireu-hi la crema pel damunt.