Crema de ceba

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    6 cebes de Figueres

    250 ml de llet

    25 g de mantega                           

    6 taps de colatura

    1 litre de nata

    1 llesca pa

    cardamom

    oli OVE

    vi ranci

    farigola

    pebre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Emboliquem les cebes amb el paper sulfurat i després amb una capa de paper d'alumini i les col·loquem a la safata. Volem que quedin tancades per no perdre cap dels sucs que alliberaran.
  2. Portem la safata amb les cebes al forn a 200º i les rostim 50 minuts
  3. Passat el temps, deixem que es refredin una mica, per no cremar-nos, i traiem les cebes de la papillota. Anem reservant en un bol el suc fosc que hi ha amb cada ceba.
  4. Pelem les cebes i les tallem de qualsevol manera.
  5. Posem un litre de nata en un pot alt i al foc. Volem que es redueixi a la meitat. És a dir, ho hem de tenir bullint fins que tinguem mig litre de nata.
  6. Posem 25 g de mantega i un raig d'oli OVE a un altre pot al foc
  7. Incorporem la ceba a l'olla enrossint-la amb oli i mantega
  8. Posem 250ml de llet a ebullició
  9. Tirem 3 granets pelats de cardamon, i els deixem infusionar 10 minuts fora del foc
  10. Un cop evaporat el vi ranci, hi afegim 6 taps de colatura, el suc d'escalivar les cebes, la llet infusionada (colant-la directament a l'olla perquè no hi caiguin els grans de cardamom i la nata calenta)
  11. Tapem i baixem el foc deixantque faci xup-xup a foc baix durant 30 minuts.
  12. Posem una paella al foc amb oli OVE. Tallem una llesca de pa i la fregim.
  13. Retirem el pa sobre un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
  14. Retirem l'olla del foc, triturem el contingut amb la batedora de mà i ho colem.
  15. Un cop colat ho salpebrem i servim amb uns crostonets de pa fregit per sobre. Acabem el plat amb un raig d'oli i una mica de farigola i pebre blanc
Anar al contingut