Crema de castanyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Guille Cervera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Celler d'en Toni

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema de castanyes:
  • 100 g de mantega pomada
  • 300 g de pasta de castanyes
  • 160 g de crema de llet 35%
  • Per a la gelatina de mel:
  • 200 g de mel
  • 200 g d'aigua mineral
  • 10 g d'agar-agar
  • Per al servei:
  • regalèssia d'arrel
  • pols d'avellanes torrades
  • farigola fresca
  • melmelada de fruits vermells
  • 8 galetes tipus maria

PREPARACIÓ

Per fer la gelatina de mel, poseu la mel i l'aigua mineral en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-hi l'agar-agar molt a poc a poc mentre ho remeneu amb unes varetes manuals i torneu-ho a posar al foc. Quan torni a arrencar el bull, retireu-ho del foc, coleu-ho, aboqueu-ho en un recipient pla i rectangular i reserveu-ho a la nevera durant uns 15 minuts fins que quedi ben quallat.

Per fer la crema de castanyes, poseu la mantega amb la pasta de castanyes en un bol i remeneu-ho bé amb una espàtula fins que quedi una barreja ben homogènia.

A continuació, munteu la crema de llet amb un túrmix, amb adaptador per muntar nata, fins que quedi ben emulsionada, afegiu-la a la barreja de mantega i castanyes, remeneu-ho bé amb una espàtula i reserveu-ho.

Tot seguit, traieu la gelatina de la nevera, poseu-la damunt la taula de tallar i talleu-la a tires fines, com si féssiu tallarines, amb un ganivet o un pelador de patates.

Després, esmicoleu les galetes, amb les mans, damunt d'un paper i barregeu-les amb la pols d'avellana.

I ja per acabar, poseu la galeta esmicolada en una copa de Martini, cobriu-la amb una mica de melmelada de fruits vermells, ompliu tres quarts de la copa amb la crema de castanyes i coroneu la copa amb les tallarines de mel. Finalment, guarniu-ho també amb pols de regalèssia, ratllada al moment, i una branqueta de farigola.
Anar al contingut