Crema de castanyes amb trompetes, calamarsets i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Millà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Dien, Vallfogona de Balaguer
INGREDIENTS
- 12 calamarsets
- 250 g de castanyes pelades
- 1/2 litre de brou de pollastre
- 150 g de crema de llet
- 1 ceba
- 1 patata
- 5 g de ratafia
- 1/2 kg de trompetes de la mort
- 80 g de botifarra negra ecològica
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer la crema de castanyes, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la patata tallades a rodanxes.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi les castanyes pelades, el brou, la crema de llet, la sal i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets, la botifarra tallada a daus i les trompetes. Quan estigui tot ben ros, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Tot seguit, a la paella de saltar els calamarsets poseu-hi la ratafia i deixeu-la reduir a foc suau.
I ja per acabar, emplateu el saltat de calamarsets, botifarra i trompetes, poseu-hi la crema de castanyes al voltant i guarniu el plat amb la ratafia reduïda.
Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi les castanyes pelades, el brou, la crema de llet, la sal i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Després, tritureu-ho amb el túrmix i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamarsets, la botifarra tallada a daus i les trompetes. Quan estigui tot ben ros, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Tot seguit, a la paella de saltar els calamarsets poseu-hi la ratafia i deixeu-la reduir a foc suau.
I ja per acabar, emplateu el saltat de calamarsets, botifarra i trompetes, poseu-hi la crema de castanyes al voltant i guarniu el plat amb la ratafia reduïda.