Crema de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- 5 kg de carxofes del Prat
- 3 cebes
- 3 l de brou de pollastre
- pit de pollastre bullit i tallat a daus
- tòfona negra
- oli d'oliva extra verge
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana.
Quan estigui dauradeta afegiu-hi els cors de carxofa tallats per la meitat, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
A continuació, poseu-ho tot a la Thermomix, juntament amb l'oli d'oliva, i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu els daus de pollastre i la tòfona ratllada al centre del plat, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva i poseu-hi la crema de carxofa al voltant.
Quan estigui dauradeta afegiu-hi els cors de carxofa tallats per la meitat, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
A continuació, poseu-ho tot a la Thermomix, juntament amb l'oli d'oliva, i tritureu-ho.
I ja per acabar, poseu els daus de pollastre i la tòfona ratllada al centre del plat, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva i poseu-hi la crema de carxofa al voltant.