Crema de carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta preparació és molt energètica, degut al contingut de sucres, per tant seria ideal després d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de pellofes i cues de carxofes  

    1 litre de brou de pollastre

    500 g de nata

    100 g de mantega

    5 branques de julivert

    2 porros

    1 gra d'all

    Oli de confitar carxofes

    Vi ranci

    Pa de pagès

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Posem 1 kg de cues i pells de carxofa dins una olla exprés. Hi afegim 500 ml de nata, 1 l de brou de pollastre i 100g de mantega.
  2. Tanquem l'olla i la fem bullir durant 30 minuts. Després la deixem reposar durant 1 hora.
  3. Tallem 2 porros a la brunesa i els fem suar en una cassola a foc baix amb oli de confitar carxofes.
  4. Apugem el foc i tot remenant-los enrossim els porros.
  5. Tallem 5 branques de julivert molt fines i 1 all a la microbrunesa. Ho afegim al porro enrossit.
  6. Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
  7. Tallem a daus 1 llesca de pa de pagès i el fregim en una paella amb oli de confitar carxofes. Ho reservem en una safata amb paper de cuina.
  8. Afegim el contingut de la cassola a l'olla i trenquem fibres amb el túrmix.  Després ho passem al got americà i acabem de triturar-ho fins que la crema quedi ben fina.
  9. Colem la crema dins una gerra amb un colador xinès i salpebrem.
  10. Servim la crema en un plat fondo amb uns quants trossets de pa per sobre i un raig d'oli.

 

Anar al contingut