Crema de carbassó rostit
INGREDIENTS
3 carbassons
200 g patata Monalisa
2 porros
1 pebrot verd
1 pastanaga
1 cabeça d'alls
1 fulla llorer
Manat de menta
Vi ranci
Crostons de pa
4 culleradetes de llavors variades
Pebre vermell dolç
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent un brou de verdures. Posem una olla al foc amb una pastanaga neta i tallada a mida de macedònia i la part verda de dos porros (que també han de ser nets i tallats de la mateixa manera). Tirem a l'olla 1,5 l aigua i ho posem a escalfar. Hem de comptar mitja hora d'ebullició. Passat aquest temps, apagarem el foc i hi afegirem un manat de menta mentre deixem que el brou reposi un mínim de 10 minuts.
- Passat aquest temps, colem el brou i el reservem.
- Tallem a mida de macedònia la part blanca de 2 porros nets i 3 carbassons nets. Pelem i tallem 200 g de patata Monalisa. Mallem una cabeça d'alls per la meitat. I ho posem tot junt --patata, carbassó, porros i all-- en una safata d'anar al forn, tot ben barrejat.
- Ho salem, hi afegim una fulla de llorer i la cobrim perquè no quedi exposada a la calor seca del forn i hi tirem un raig d'oli OVE. Ho enfornem tot plegat uns 30' a 180º. Quan hagin passat 15 minuts, remenem els vegetals i hi afegim un raig de vi ranci.
- Posem dins una olla els vegetals del forn, la polpa d'all escalivat i li afegim 1 litre de brou de verdures. Ho salpebrem i ho coem a foc lent 10 minuts.
- Posem dins un got batedor els vegetals bullits, els triturem i ho reservem.
- Posem a la paella calenta 4 culleradetes de barreja de llavors. Les torrem i les reservem.
- Posem dins d'un bol 1 grapat de crostons de pa, pebre vermell dolç i 3 voltes de pebre negre. Barregem pebres i pa i ho reservem.
- Ho emplatem posant dins un bol la crema, uns crostons, llavors torrades i unes fulles menta.