Crema de carbassó rostit

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El carbassó és dels vegetals que ens aporten menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 carbassons

    200 g patata Monalisa

    2 porros

    1 pebrot verd

    1 pastanaga

    1 cabeça d'alls

    1 fulla llorer

    Manat de menta

    Vi ranci

    Crostons de pa

    4 culleradetes de llavors variades

    Pebre vermell dolç

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un brou de verdures. Posem una olla al foc amb una pastanaga neta i tallada a mida de macedònia i la part verda de dos porros (que també han de ser nets i tallats de la mateixa manera). Tirem a l'olla 1,5 l aigua i ho posem a escalfar. Hem de comptar mitja hora d'ebullició. Passat aquest temps, apagarem el foc i hi afegirem un manat de menta mentre deixem que el brou reposi un mínim de 10 minuts.
  2. Passat aquest temps, colem el brou i el reservem.  
  3. Tallem a mida de macedònia la part blanca de 2 porros nets i 3 carbassons nets. Pelem i tallem 200 g de patata Monalisa. Mallem una cabeça d'alls per la meitat. I ho posem tot junt --patata, carbassó, porros i all-- en una safata d'anar al forn, tot ben barrejat.  
  4. Ho salem, hi afegim una fulla de llorer i la cobrim perquè no quedi exposada a la calor seca del forn i hi tirem un raig d'oli OVE. Ho enfornem tot plegat uns 30' a 180º. Quan hagin passat 15 minuts, remenem els vegetals i hi afegim un raig de vi ranci.  
  5. Posem dins una olla els vegetals del forn, la polpa d'all escalivat i li afegim 1 litre de brou de verdures. Ho salpebrem i ho coem a foc lent 10 minuts.
  6. Posem dins un got batedor els vegetals bullits, els triturem i ho reservem.  
  7. Posem a la paella calenta 4 culleradetes de barreja de llavors. Les torrem i les reservem.
  8. Posem dins d'un bol 1 grapat de crostons de pa, pebre vermell dolç i 3 voltes de pebre negre. Barregem pebres i pa i ho reservem.
  9. Ho emplatem posant dins un bol la crema, uns crostons, llavors torrades i unes fulles menta.
Anar al contingut