Crema de carbassó i musclos de roca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Ferraté
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bresca, Cambrils, Tarragona

INGREDIENTS

  • Per a la crema:
  • 2 cebes
  • 3 carbassons
  • 2 l d'aigua
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge extra
  • sal
  • Per a la tempura:
  • 200 g de farina
  • 1 gotet d'aigua
  • sal
  • 4 flors de carbassó
  • 1 kg de musclos de roca
  • 100 g de tomàquet pera
  • pinyons
  • cibulet
  • pebre negre
  • farigola
  • romaní
  • sal grisa
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'oli, el romaní, la farigola, el tomàquet tallat a dauets i salat, i deixeu-ho confitar a foc suau durant una estona.

Per fer la crema de carbassó, en un cassó amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana i el carbassó tallat a dauets i pelat durant un parell de minuts. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure una estona. Després, poseu-hi la pell del carbassó, deixeu-ho coure un parell de minuts més, tritureu-ho amb la Thermomix i deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els musclos durant 10 segons. Després, traieu-ne la closca i deixeu-los refredar a la nevera.

Per fer la tempura, poseu en un bol la farina, la sal i l'aigua freda i tritureu-ho amb el túrmix. Tot seguit, poseu-hi les flors de carbassó a dins, escorreu-les i fregiu-les en un cassó amb oli abundant.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet confitat, poseu-hi els musclos, els pinyons, la sal grisa, el pebre i el cibulet picat a sobre, aboqueu-hi la crema de carbassó pel voltant i guarniu el plat amb les flors de carbassó.
Anar al contingut