Crema de carbassó i bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cremes de verdures sense patata són molt lleugeres d'energia, de fàcil digestió i, si com en aquest cas, estan fetes al forn, conserven millor els nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g bacallà esqueixat

  • 3 carbassons
  • 2 porros
  • 1 manat julivert
  • 700 ml aigua mineral
  • 1 alga kombu
  • 1 dit gingebre
  • 4 pells de bacallà
  • 1 xili de Jalapa
  • 1 llima
  • 1 fulla llorer
  • Pa torrat
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre negre
  • Borraina

     

PREPARACIÓ

  1. 8 hores abans de preparar la recepta, hem de posar un full d'alga kombu en remull. Amb tot, si ens saltem aquest pas, podem fer servir l'alga kombu sense dessalar. També hem de posar unes pells de bacallà a dessalar-se. 8 hores i dos canvis d'aigua com a mínim.
  2. Tallem a la brunesa 3 carbassons ja nets.
  3. Posem el forn a escalfar a 200º. Cobrim amb un paper sulfurat una safata de forn i hi posem els carbassons tallats amb sal, oli OVE i pebre negre. Si el forn ja està calent, ho enfornem 20 minuts.
  4. Mentrestant, preparem un fumet de bacallà: posem en una olla 700 ml d'aigua mineral. Si tenim l'alga kombu en remull, la recuperem. Si no, la netegem.
  5. Afegim a l'olla amb aigua les parts verdes i netes dedos porros, una fulla de llorer, un dit de gingebre pelat, l'alga kombu dessalada i 4 pells bacallà dessalades.
  6. Anem coent el brou 10 minuts, que es compten a partir del moment en què l'aigua bull. Un cop hagin passat aquests 10 minuts, deixarem que reposi.
  7. Passat el temps de repòs, colarem el brou en una olla.
  8. Reduïm el brou fent-lo bullir fins que només en quedin 500 ml aproximadament.
  9. Posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE. Quan hagin passat els 20 minuts de forn del carbassó, els traiem del forn i els posem a enrossir a la paella. 
  10. Esqueixem 250 g de bacallà dessalat en un bol.
  11. Amanim el bacallà amb oli OVE, pebre negre i el raig d'una llima.
  12. Tirem el carbassó enrossit dins una olla i li afegim el brou de bacallà reduït. Ho deixem coure 5 minuts.
  13. Afegim a l'olla del carbassó oli OVE i pebre negre.
  14. Passem el contingut de l'olla al got de túrmix i ho emulsionem.
  15. Tallem un xili de Jalapa a rodelles.
  16. Emplatem un bol de crema carbassó amb el bacallà amanit, unes llesques de xili, unes flors de borraina, pa torrat, un raig d'oli i pebre negre.
Anar al contingut