Crema de carbassa exòtica
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Ivan Surinder
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Tandoor
INGREDIENTS
550 g de carbassa
135 g de pastanaga
120 g de porro
30 g de pasta d'all i gingebre
3 g de comí
2 g de cúrcuma
2 g de cardamom
30 ml de llet
15 g de ghee
Sal i pebre
Pipes de carbassa
2 g de formatge gorgonzola
PREPARACIÓ
- Posem aigua a bullir i anem tallant la carbassa i la pastanaga a daus, més o menys de la mateixa mida (5x5). Quan bulli l'aigua, hi aboquem la carbassa i, passat un minut, hi aboquem la pastanaga.
- Deixem passar 10 minuts i aturem el foc. Traiem les verdures i reservem el brou.
- Tallem el porro en trossos petits i, mentre bull la carbassa i la pastanaga, fregim el porro en una paella amb una mica d'oli. Hi afegim totes les espècies: la pasta d'all i gingebre, el comí, la cúrcuma i el cardamom.
- Posem una olla al foc i hi aboquem el sofregit de porro i les verdures bullides. Ho anem barrejant tot i hi aboquem una mica del brou que hem fet servir per bullir la carbassa i la pastanaga, i una mica de llet. Hi afegim una mica de pebre negre i continuem barrejant.
- Hi aboquem el ghee i ho triturem tot.
- Posem la crema en un bol; la podem guarnir amb amb pipes de carbassa i fulles de pastanaga.