Crema de carbassa escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Farré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
INGREDIENTS
- Per a la crema de carbassa:
- 1/4 de kg de carbassa
- 1/4 de l de brou de pollastre
- sal i pebre
- Per a la brandada:
- 150 g de bacallà dessalat
- 1 gra d'all
- oli d'oliva verge
- 1 got de crema de llet
- 1/2 patata
- sal i pebre
- Per als bastonets de bull negre:
- 4 talls gruixuts de bull negre
PREPARACIÓ
Per fer la crema de carbassa, peleu la carbassa, traieu-ne les llavors, talleu-la a quarts,
salpebreu-los, emboliqueu-los amb paper de plata i deixeu-los coure al forn durant una hora a 180 graus.
Després, desemboliqueu-los i deixeu-los refredar.
Tot seguit, poseu en un cassó els trossos de carbassa i el brou, i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts.
Finalment, passeu-ho pel colador xinès, fins que quedi una crema ben fina.
Seguidament, talleu els talls de bull a tires gruixudes, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant uns 45 minuts.
Mentrestant, en un cassó amb oli abundant confiteu els alls, tallats a làmines, a foc suau.
Per fer la brandada, poseu en un altre cassó la crema de llet i la patata pelada i tallada a trossos, i deixeu-ho coure. Quan la patata estigui cuita, afegiu-hi el bacallà i deixeu-ho coure una estona més.
A continuació, poseu en un bol la patata, una mica de crema de llet, els alls confitats, la sal, el pebre i una mica d'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la brandada al fons del plat, poseu-hi la crema a sobre i guarniu-ho amb les tires de bull.
salpebreu-los, emboliqueu-los amb paper de plata i deixeu-los coure al forn durant una hora a 180 graus.
Després, desemboliqueu-los i deixeu-los refredar.
Tot seguit, poseu en un cassó els trossos de carbassa i el brou, i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts.
Finalment, passeu-ho pel colador xinès, fins que quedi una crema ben fina.
Seguidament, talleu els talls de bull a tires gruixudes, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a 180 graus durant uns 45 minuts.
Mentrestant, en un cassó amb oli abundant confiteu els alls, tallats a làmines, a foc suau.
Per fer la brandada, poseu en un altre cassó la crema de llet i la patata pelada i tallada a trossos, i deixeu-ho coure. Quan la patata estigui cuita, afegiu-hi el bacallà i deixeu-ho coure una estona més.
A continuació, poseu en un bol la patata, una mica de crema de llet, els alls confitats, la sal, el pebre i una mica d'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu la brandada al fons del plat, poseu-hi la crema a sobre i guarniu-ho amb les tires de bull.