Crema de carbassa, carxofes, escamarlans i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Barba
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Marquès, Camprodon
INGREDIENTS
- 1 carbassa
- 4 carxofes
- 4 patates
- 1 ceba
- 8 escamarlans
- 50 g de pernil ibèric
- oli d'oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les patates senceres en una safata, salpebreu-les, amaniu-les amb un raig d'oli i deixeu-les coure al forn a 160 graus durant una hora i mitja.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi una mica d'oli i sal, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.
Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi la carbassa tallada a dauets, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Després, tritureu-ho amb la Thermomix i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els cors de les carxofes tallats a dauets.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el pernil tallat a trossets durant uns segons.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades i salades.
I per acabar, emplateu un parell de canons de puré de patata, cobriu-los amb les carxofes, el pernil i els escamarlans, i poseu-hi la crema de carbassa al voltant.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi una mica d'oli i sal, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.
Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi la carbassa tallada a dauets, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Després, tritureu-ho amb la Thermomix i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els cors de les carxofes tallats a dauets.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el pernil tallat a trossets durant uns segons.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades i salades.
I per acabar, emplateu un parell de canons de puré de patata, cobriu-los amb les carxofes, el pernil i els escamarlans, i poseu-hi la crema de carbassa al voltant.