Crema de caramel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cacauets són un aliment molt energètic, i tot i que són una lleguminosa, nutricionalment s'assemblen més a la fruita seca, rica en vitamines del grup B, greixos saludables i en altres minerals com el fòsfor, el potassi i el magnesiAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    70 ml de doble nata  

    4 rovells  

    25 g de maizena  

    175 g de sucre  

    1 làmina de gelatina  

    300 ml de nata 35%  

    1 llima  

    Un grapat de cacauets salats

PREPARACIÓ

  1. Hidratem la gelatina: posem 1 làmina de gelatina en un plat fondo i l'omplim d'aigua freda. Deixem que s'hidrati uns cinc minuts.  
  2. Escalfem 150 ml de nata al foc.  
  3. Desfem dins la nata la fulla de gelatina.  
  4. Agafem un bol de la nevera, si pot ser que sigui metàl·lic. Hi tirem la nata perquè baixi ràpidament de temperatura. Ho posem a la nevera.  
  5. Posem un pot al foc i hi tirem 150 ml de nata i 400 ml de llet. Hi dissolem 25 grams de maizena.
  6. Fem un twist amb una pell de llimona i ho tirem al pot de la nata.
  7. Quan la barreja de nata i llet ja arrenqui el bull, apaguem el foc, tapem i deixem que reposi un mínim de 15 minuts.  
  8. Posem un pot de base ampla al foc i hi tirem 125 grams de sucre. Ho deixem a foc mitjà i anem mirant com canvia de color. Ho podem remenar una mica. No volem que se'ns agrumolli el sucre.
  9. Separem 4 rovells d'ou
  10. Afegim 50 g de sucre als rovells i els batem amb varetes elèctriques.  
  11. Escalfem 70 ml de nata doble en un pot.  
  12. Quan el sucre tingui el color de caramel desitjat, hi tirem la nata doble calenta i ho barregem.  
  13.  Integrem nata i sucre, fem un toffee.
  14. Tirem els ous a la infusió de nata i ho deixem al foc uns 5 minuts.  
  15. Un cop tenim la textura desitjada, colem la crema i la posem crema en potets i els deixem a la nevera un mínim de dues hores.
  16. Passat el temps, recuperem el bol de nata i gelatina de la nevera i muntem la nata. Posem la nata muntada en una mànega pastissera.  
  17. Recuperem els vasos de crema de la nevera i posem la nata muntada sobre cada vaset
  18. Esmicolem uns cacauets salats i els posem per sobre de la nata a cada vas. 
Anar al contingut