Crema de caramel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cacauets són un aliment molt energètic, i tot i que són una lleguminosa, nutricionalment s'assemblen més a la fruita seca, rica en vitamines del grup B, greixos saludables i en altres minerals com el fòsfor, el potassi i el magnesiAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
70 ml de doble nata
4 rovells
25 g de maizena
175 g de sucre
1 làmina de gelatina
300 ml de nata 35%
1 llima
Un grapat de cacauets salats
PREPARACIÓ
- Hidratem la gelatina: posem 1 làmina de gelatina en un plat fondo i l'omplim d'aigua freda. Deixem que s'hidrati uns cinc minuts.
- Escalfem 150 ml de nata al foc.
- Desfem dins la nata la fulla de gelatina.
- Agafem un bol de la nevera, si pot ser que sigui metàl·lic. Hi tirem la nata perquè baixi ràpidament de temperatura. Ho posem a la nevera.
- Posem un pot al foc i hi tirem 150 ml de nata i 400 ml de llet. Hi dissolem 25 grams de maizena.
- Fem un twist amb una pell de llimona i ho tirem al pot de la nata.
- Quan la barreja de nata i llet ja arrenqui el bull, apaguem el foc, tapem i deixem que reposi un mínim de 15 minuts.
- Posem un pot de base ampla al foc i hi tirem 125 grams de sucre. Ho deixem a foc mitjà i anem mirant com canvia de color. Ho podem remenar una mica. No volem que se'ns agrumolli el sucre.
- Separem 4 rovells d'ou
- Afegim 50 g de sucre als rovells i els batem amb varetes elèctriques.
- Escalfem 70 ml de nata doble en un pot.
- Quan el sucre tingui el color de caramel desitjat, hi tirem la nata doble calenta i ho barregem.
- Integrem nata i sucre, fem un toffee.
- Tirem els ous a la infusió de nata i ho deixem al foc uns 5 minuts.
- Un cop tenim la textura desitjada, colem la crema i la posem crema en potets i els deixem a la nevera un mínim de dues hores.
- Passat el temps, recuperem el bol de nata i gelatina de la nevera i muntem la nata. Posem la nata muntada en una mànega pastissera.
- Recuperem els vasos de crema de la nevera i posem la nata muntada sobre cada vaset
- Esmicolem uns cacauets salats i els posem per sobre de la nata a cada vas.