Crema de bròcoli i alvocat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bròquil és hortalissa del grup de les crucíferes que tenen un potent efecte protector, especialment ric en vitamina C, tot i que, en coure'l, la vitamina desapareix parcialment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bròcoli

    2 alvocats

    1 patata

    1 porro

    1 gra d'all

    1 trosset de gingebre

    1 raig de vinagre de poma

    1 ¿ cullerada de sucre panela

    1 llima

    oli OVE

    pebre blanc

    sal

    pipes de carbassa

    galetes salades

    alfàbrega

     

PREPARACIÓ

1- Tallem un bròcoli i en reservem els troncs més gruixuts.

2- Agafem una olla exprés i hi posem una patata sencera pelada, 1 porro, 1 gra d'all, un tros de gingebre, la pell d'una llima i la part tendra del bròcoli. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 10 minuts.

3- Pelem els troncs del bròcoli que hem reservat, per tal de treure'n la part fibrosa. Un cop nets, els tallem a daus menuts i els ofeguem amb una mica d'oli. Hi afegim una cullerada de sucre panela, un polsim de sal i un raig de vinagre de poma. Ho deixem coure uns 10 minuts i ho reservem.

4- Pelem els alvocats, els tallem i els triturem, juntament amb unes gotes de llima i un raig d'oli d'oliva verge extra.

5- Un cop triturat, hi afegim el bròcoli i la patata que ja tindrem bullits. També hi aboquem una mica de brou i ho tornem a trinxar. Hi anirem afegint brou i oli d'oliva verge extra fins que aconseguim la textura de crema que desitgem. El que ja no necessitarem són el porro i l'all; en podeu fer una truita o algun altre plat.

6- Ho salpebrem al gust i ho servim, afegint-hi al damunt unes pipes de carbassa, bocins de galetes salades, trossets del bròcoli envinagrat que hem fet al principi i alfàbrega.

Anar al contingut