Crema d'avellanes (DOP) de Reus
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Solé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Barquet, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
Les avellanes contenen antioxidants i greixos insaturats que contribueixen a reduir el colesterol i mantenir el sistema cardiovascular saludable.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 50 cl d'aigua natural
- 250 g d'avellanes crues
- 100 g de sucre morè
- 30 g de midó de blat de moro
- nou moscada
- 1 polsim de gingebre
- 1 polsim de safrà
- polsim de canyella
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol les avellanes i l'aigua natural, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
Seguidament, poseu una part d'aquesta barreja en un bol juntament amb el midó, remeneu-ho bé i reserveu-ho.A continuació, poseu en un cassó la resta d'avellanes triturades amb l'aigua i deixeu-ho escalfar al foc. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi el sucre morè, la nou moscada, el gingebre i el safrà, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-ho coure durant uns minuts. Quan arrenqui el bull, poseu-hi la barreja d'avellanes amb midó, remeneu-ho bé amb les varilles, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.I ja per acabar, emplateu la crema d'avellanes i guarniu-la una mica de canyella i safrà per sobre.
Seguidament, poseu una part d'aquesta barreja en un bol juntament amb el midó, remeneu-ho bé i reserveu-ho.A continuació, poseu en un cassó la resta d'avellanes triturades amb l'aigua i deixeu-ho escalfar al foc. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi el sucre morè, la nou moscada, el gingebre i el safrà, remeneu-ho bé amb un batedor i deixeu-ho coure durant uns minuts. Quan arrenqui el bull, poseu-hi la barreja d'avellanes amb midó, remeneu-ho bé amb les varilles, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.I ja per acabar, emplateu la crema d'avellanes i guarniu-la una mica de canyella i safrà per sobre.