Crema d'au
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Abad
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El molí dels fanals
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats y vitamina E, nutrients que li confereixen beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 50 g de mantega
- 50 g de farina
- 1/2 copa de xerès sec
- 1/2 litre de crema de llet
- 100 g d'ametlla laminada
- Per fer 2 litres de brou:
- 1/2 pollastre sense pell
- 1 pit de gallina
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1 ceba
- 3 fulles d'api
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, feu un brou amb el pollastre, la gallina, les pastanagues, el porro, la ceba i l'api.
Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-lo de sal, coleu-lo i reserveu-lo.
A continació, poseu la mantega en un cassó i deixeu-la desfer. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé fins que quedi rossa.
Seguidament, poseu-hi el xerès i el brou i continueu-ho remenant fins que quedi una barreja ben fina. Després, poseu-hi la crema de llet, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir 5 minutets.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega salteu les ametlles laminades fins que estiguin dauradetes.I ja per acabar, emplateu la sopa i poseu-hi les ametlles torrades per sobre.
Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-lo de sal, coleu-lo i reserveu-lo.
A continació, poseu la mantega en un cassó i deixeu-la desfer. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé fins que quedi rossa.
Seguidament, poseu-hi el xerès i el brou i continueu-ho remenant fins que quedi una barreja ben fina. Després, poseu-hi la crema de llet, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir 5 minutets.
Finalment, en una paella amb una mica de mantega salteu les ametlles laminades fins que estiguin dauradetes.I ja per acabar, emplateu la sopa i poseu-hi les ametlles torrades per sobre.