Crema d'aranja i llima
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cítrics d'aquesta recepta, com l'aranja o la llima, aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al funcionament correcte del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
100 g de grills d'aranja pelats (2 aranges)
2 rovells d'ou
20 g de suc de llima (1/2 llima)
90 g de sucre
500 g d'aigua mineral
Ratlladura d'una llima
Ratlladura d'una aranja
1 làmina de gelatina
40 g de maizena
Menta
PREPARACIÓ
- Ratllem la pell d'una aranja i una llima en un pot.
- Afegim al pot 500 ml d'aigua mineral i quan arrenqui el bull ho retirem, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Tallem i pelem grills d'aranja fins a fer 100 g.
- Posem a hidratar en una safata 1 làmina de gelatina (amb aigua freda).
- Separem les clares (que guardarem) i els rovells (que posarem en un bol) de 2 ous.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 90 g de sucre. Ho reservem.
- Colem la infusió dins un got túrmix i en reservem mig got.
- Afegim al got túrmix els grills pelats i 20 g de suc de llima. Ho triturem.
- Posem a escalfar en un pot la barreja del túrmix i els rovells blanquejats.
- Desfem 40 g de maizena en el mig got d'infusió prèviament reservat.
- Afegim la maizena desfeta al pot i ho remenem fins que s'espesseixi. Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina hidratada.
- Colem la crema amb una malla fina i la reservem en una mànega. Quan es temperi ho posarem a la nevera.
- Comencem a tallar i pelar grills d'aranja per decorar.
- Servim la crema en platets amb els grills i menta per sobre.