Crema d'aranja i llima

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cítrics d'aquesta recepta, com l'aranja o la llima, aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al funcionament correcte del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    100  g de grills d'aranja pelats (2 aranges)

    2 rovells d'ou

    20 g de suc de llima (1/2 llima)

    90 g de sucre

    500 g d'aigua mineral

    Ratlladura d'una llima

    Ratlladura d'una aranja

    1 làmina de gelatina          

    40 g de maizena

    Menta

PREPARACIÓ

  1. Ratllem la pell d'una aranja i una llima en un pot.
  2. Afegim al pot 500 ml d'aigua mineral i quan arrenqui el bull ho retirem, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. Tallem i pelem grills d'aranja fins a fer 100 g.
  4. Posem a hidratar en una safata 1 làmina de gelatina (amb aigua freda).
  5. Separem les clares (que guardarem) i els rovells (que posarem en un bol) de 2 ous.
  6. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi 90 g de sucre. Ho reservem.
  7. Colem la infusió dins un got túrmix i en reservem mig got.
  8. Afegim al got túrmix els grills pelats i 20 g de  suc de llima. Ho triturem.
  9. Posem a escalfar en un pot la barreja del túrmix i els rovells blanquejats.
  10. Desfem 40 g de maizena en el mig got d'infusió prèviament reservat.
  11. Afegim la maizena desfeta al pot i ho remenem fins que s'espesseixi. Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina hidratada.
  12. Colem la crema amb una malla fina i la reservem en una mànega. Quan es temperi ho posarem a la nevera.
  13. Comencem a tallar i pelar grills d'aranja per decorar.
  14. Servim la crema en platets amb els grills i menta per sobre.
Anar al contingut