Crema d'api
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 api
3 porros
1 pebrot verd
300 g patata monalisa
3 branques coriandre
800 g brou pollastre
75 g mantega
1 grapat avellanes
sal
pebre blanc
oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem sal grossa al fons d'una safata de forn. Al damunt hi posem les patates, netes i amb pell. Ho enfornem a 220 ºC durant 35 minuts.
- Tallem a la bresa els porros, l'api i el pebrot.
- Fem suar les hortalisses en una cassola amb un raig generós d'oliva OVE. Ha de coure de mica en mica, amb el foc al mínim. Hi afegim la mantega i ho barregem perquè es fongui bé per tota la cassola.
- Quan estigui ben suat, hi afegim 4 branquillons de coriandre i ho salpebrem amb pebre blanc.
- Hi afegim les patates, pelades i esmicolades. Ho remenem perquè s'integrin bé i hi aboquem el brou prèviament escalfat. Ho tapem i ho deixem a foc baix durant 10 minuts.
- Triturem i colem les hortalisses per aconseguir la densitat que volem.
- Aixafem un grapat d'avellanes torrades en un morter.
- Per emplatar, servim la crema, amb la picada, unes fulles tendres d'api i un raig d'oli OVE al damunt.