Crema d'api

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 api          

    3 porros 

    1 pebrot verd

    300 g patata monalisa

    3 branques coriandre

    800 g brou pollastre

    75 g mantega

    1 grapat avellanes

    sal 

    pebre blanc

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem sal grossa al fons d'una safata de forn. Al damunt hi posem les patates, netes i amb pell. Ho enfornem a 220 ºC durant 35 minuts.
  2. Tallem a la bresa els porros, l'api i el pebrot.
  3. Fem suar les hortalisses en una cassola amb un raig generós d'oliva OVE. Ha de coure de mica en mica, amb el foc al mínim. Hi afegim la mantega i ho barregem perquè es fongui bé per tota la cassola.
  4. Quan estigui ben suat, hi afegim 4 branquillons de coriandre i ho salpebrem amb pebre blanc.
  5. Hi afegim les patates, pelades i esmicolades. Ho remenem perquè s'integrin bé i hi aboquem el brou prèviament escalfat. Ho tapem i ho deixem a foc baix durant 10 minuts.
  6. Triturem i colem les hortalisses per aconseguir la densitat que volem.
  7. Aixafem un grapat d'avellanes torrades en un morter.
  8. Per emplatar, servim la crema, amb la picada, unes fulles tendres d'api i un raig d'oli OVE al damunt.