Crema d'ametlla, moscatell i cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Rosa Vallespí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 ml de crema de llet
  • 150 g d'ametlla marcona
  • 100 g cansalada viada
  • 125 ml de moscatell
  • 25 g de sucre
  • oli d'oliva
  • sal
  • Romaní

PREPARACIÓ

Per fer el cruixent de cansalada, talleu la cansalada a làmines molt fines i fregiu-les en una paella amb unes gotes d'oli ben calent fins que quedin ben cruixents.

Per fer la reducció de moscatell, poseu una altra paella al foc, aboqueu-hi el moscatell amb el sucre i deixeu que es redueixi a foc molt baix, fins que us quedi un caramel.

Per fer la crema d'ametlla, piqueu les ametlles crues fins que us quedi pols d'ametlla.

Seguidament, poseu un cassó al foc, aboqueu-hi la crema de llet, la pols d'ametlla i un polsim de sal i deixeu que arrenqui el bull i es cogui una estona. Després, deixeu-ho reposar fins al moment de servir.

I ja per acabar, aboqueu la crema en un plat o en una copa, poseu-hi el cruixent de cansalada per sobre, tireu-hi un rajolí d'oli d'oliva i la reducció de moscatell i guarniu-ho amb el romaní.
Anar al contingut