Crema cremada sense cremar

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és un aliment molt complet, ens aporta sucres, greixos, proteïnes i sobretot calci. Per la seva composició és ideal per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 litre de llet fresca de vaca
  • 8 rovells d'ou
  • 1 branca de canyella
  • 300 g de sucre
  • 50 g de maizena
  • 1 llimona
  • 2 galetes de tall o de gelat

PREPARACIÓ

  1. Guardem un got de llet i la resta la bullim amb la pell de la llimona i una branca de canyella fins que arrenqui el bull. Un cop arrencat el bull, ho retirem del foc.
  2. En el got de llet que hem guardat hi desfarem la maizena i la tirarem dins d'un bol amb els rovells i 150 g de sucre, i ho batem fins que es blanquegi.
  3. Afegim la llet colada als ous blanquejats i ho posem dins un pot al foc.
  4. Quan comenci a espessir, la reservem  . La deixem refredar a la nevera.
  5. D'aquesta crema, en reservem una petita part i la congelem.
  6. Agafem els 150 g de sucre restants, els posem en un pot a foc  baix i deixem (sense tocar!) que es vagin desfent. Un cop fet el caramel, el tirarem sobre un paper de forn. I després el cobrirem amb un altre paper de forn a sobre i deixarem que es refredi una mica.
  7. Reservem al mateix pot una mica del caramel. No el gastem tot.
  8. Un cop s'ha refredat, amb l'ajut d'un corró, aplanem el sucre i en fem un gran cristall, tan prim com puguem. El trencarem a trossets i el posarem a sobre la crema catalana.
  9. La crema que tenim al congelador, la desfem i la posem sobre una de les galetes de tall. Hi posem una mica del caramel reservat per sobre i ho tapem amb l'altra galeta. Així aconseguim una altra presentació.
Anar al contingut