Anar a la navegació principal

Crema cremada de Sant Josep

imatge
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 ml de llet fresca

  • 140 ml de nata
  • 100 g de sucre 
  • 16 ous
  • 1 canonet de canyella
  • 1 taronja
  • 1 llimona

    Opcional:

  • 4 làmines d'"obulato"
  • Caramel en pols
  •  

PREPARACIÓ

  1. Escalfem la llet i la nata, juntament amb el canonet de canyella i les peles de la llimona i la taronja. Quan bulli, ho tapem, apaguem el foc i ho deixem infusionar 40 minuts.
  2. Blanquegem 16 rovells d'ou amb 100 g de sucre, amb l'ajut d'unes varetes elèctriques, fins que ens quedin airejats, emblanquits, integrats i amb textura de crema líquida.
  3. Colem la barreja de llet i nata en un altre pot, hi afegim els ous blanquejats amb suavitat, ho posem al foc i anem amb compte que no pugi dels 80 graus. Ho remenem contínuament perquè s'integri bé, sense grumolls. Quan arribem als 80º, ho anem posant i traient del foc fins que aconseguim la textura desitjada. Hem de tenir en compte que, quan es refredi, quallarà més i quedarà més densa que com la tenim ara. Piquem el pot damunt d'una fusta per treure'n les bombolles d'aire que puguin quedar-hi. L'aboquem al recipient que vulguem i ho fiquem a la nevera fins que agafi la textura final. Quan tingui la textura desitjada, ja la podem servir i menjar-nos-la.
  4. Si volem posar-hi caramel per sobre, ho podem fer com expliquem al vídeo de la recepta: agafem una làmina d'"obulato" (un paper comestible a base de midó de patata i lecitina de soja), hi tamisem caramel en pols per sobre, ho gratinem fins que es fongui el caramel i ho deixem refredar. Servim cada crema de Sant Josep amb una làmina de caramel a sobre.
     
Anar al contingut