Crema (Crema de Sant Josep) - Catalunya
- Programa: Karakia
- Cuina: família Boltó Alario, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 l de llet
- 6 ous
- 50 g de midó
- 200 g de sucre
- canyella
- llimona
PREPARACIÓ
Bulliu la llet amb una mica de ratlladura de la pell de la llimona i la canyella.
Separeu les clares dels rovells. Guardeu les clares a la nevera per alguna altra preparació i bateu els rovells amb el sucre.
Coleu la llet en un altre cassó i afegiu-hi els rovells batuts.
Desfeu el midó en una tasseta amb una mica de llet freda; coleu-la perquè no hi hagi grumolls i afegiu-la al cassó.
Deixeu-la coure una estona fins que s'espesseixi, procurant que no arribi a bullir.
Un cop tingueu la crema al punt, aboqueu-la en una safata o en platets individuals i deixeu-la refredar.
Quan la crema sigui freda, escampeu-hi pel damunt unes quantes cullerades de sucre i cremeu-lo amb una pala de ferro ben roenta.
Separeu les clares dels rovells. Guardeu les clares a la nevera per alguna altra preparació i bateu els rovells amb el sucre.
Coleu la llet en un altre cassó i afegiu-hi els rovells batuts.
Desfeu el midó en una tasseta amb una mica de llet freda; coleu-la perquè no hi hagi grumolls i afegiu-la al cassó.
Deixeu-la coure una estona fins que s'espesseixi, procurant que no arribi a bullir.
Un cop tingueu la crema al punt, aboqueu-la en una safata o en platets individuals i deixeu-la refredar.
Quan la crema sigui freda, escampeu-hi pel damunt unes quantes cullerades de sucre i cremeu-lo amb una pala de ferro ben roenta.