Crema catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La llet d'ovella, molt apreciada per fer formatges, és molt més rica en greixos i en proteïnes que la de vaca.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 ml llet d'ovella
150 ml nata del 35%
50 g sucre
25 g midó de blat de moro
5 ous
1 taronja sanguina
1 llimona
1 canonet de canyella
Sucre ros
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar gairebé 700 ml de llet fresca d'ovella (en reservem un culet per dissoldre el midó de blat de moro més endavant), juntament amb 150 ml de nata del 35%, la pell d'una taronja sanguina, la pell d'una llimona i 1 canonet de canyella. Quan arrenca el bull, ho enretirem del foc, ho tapem i ho deixem 40' infusionant.
- Blanquegem 5 rovells amb 50 g de sucre amb unes varetes.
- Desfem 25 g de midó de blat de moro a la mica de llet que hem reservat, en fred. L'afegim al bol dels rovells i ho integrem.
- Traiem els sòlids de la infusió, hi afegim el contingut del bol dels rovells i ho tornem a posar al foc, amb el foc al mínim, barrejant contínuament fins a tenir la consistència que volem.
- Ho posem a refredar un parell d'hores a la nevera dins els recipients individuals.
- En el moment de menjar, hi empolsinem sucre ros per damunt i ho cremem lleugerament.