Crema catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet d'ovella, molt apreciada per fer formatges, és molt més rica en greixos i en proteïnes que la de vaca.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 ml llet d'ovella

    150 ml nata del 35%

    50 g sucre

    25 g midó de blat de moro

    5 ous

    1 taronja sanguina

    1 llimona

    1 canonet de canyella

    Sucre ros

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar gairebé 700 ml de llet fresca d'ovella (en reservem un culet per dissoldre el midó de blat de moro més endavant), juntament amb 150 ml de nata del 35%, la pell d'una taronja sanguina, la pell d'una llimona i 1 canonet de canyella. Quan arrenca el bull, ho enretirem del foc, ho tapem i ho deixem 40' infusionant.
  2. Blanquegem 5 rovells amb 50 g de sucre amb unes varetes.  
  3. Desfem 25 g de midó de blat de moro a la mica de llet que hem reservat, en fred. L'afegim al bol dels rovells i ho integrem.  
  4. Traiem els sòlids de la infusió, hi afegim el contingut del bol dels rovells i ho tornem a posar al foc, amb el foc al mínim, barrejant contínuament fins a tenir la consistència que volem.  
  5. Ho posem a refredar un parell d'hores a la nevera dins els recipients individuals.
  6. En el moment de menjar, hi empolsinem sucre ros per damunt i ho cremem lleugerament.  
Anar al contingut