Crema catalana amb reigs
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Fernando Rodríguez Álvarez, del restaurant Albereda (Girona, Gironès)
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 250 g de reigs
- 150 g de sucre
- 50 g de farina de blat de moro (maizena)
- 1 l de nata líquida
- 8 rovells d'ou
PREPARACIÓ
1. Netegeu i talleu els reigs a trossos petits i reserveu-los.
2. Poseu el sucre en una cassola, deixeu-lo fondre i afegiu-hi els trossos de reig.
3. Quan comenci a caramel·litzar (trigarà uns 3 minuts), poseu-hi una mica de nata líquida i, quan faci un bull, retireu-ho del foc i barregeu-hi els rovells d'ou prèviament batuts.
4. Finalment, afegiu-hi farina de blat de moro i poseu-ho de nou tot a bullir fins que la crema comenci a espessir. Un cop llest, presenteu-ho en una cassoleta i deixeu-ho refredar. Podeu cremar-la amb sucre.
2. Poseu el sucre en una cassola, deixeu-lo fondre i afegiu-hi els trossos de reig.
3. Quan comenci a caramel·litzar (trigarà uns 3 minuts), poseu-hi una mica de nata líquida i, quan faci un bull, retireu-ho del foc i barregeu-hi els rovells d'ou prèviament batuts.
4. Finalment, afegiu-hi farina de blat de moro i poseu-ho de nou tot a bullir fins que la crema comenci a espessir. Un cop llest, presenteu-ho en una cassoleta i deixeu-ho refredar. Podeu cremar-la amb sucre.