Crema catalana amb infusió de maduixots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Postre calòric però molt ric en vitamines A i DAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la crema:
  • 375 g de nata
  • 125 g de llet
  • 7 rovells d'ou
  • 75 g de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • Per a la infusió de maduixots:
  • 1/2 kg de maduixots
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la infusió de maduixots, poseu els maduixots tallats a trossos en un bol juntament amb el sucre,
tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho coure al bany maria. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ne el suc.A continuació, poseu en un cassó la nata, la llet, el sucre i la beina de vainilla i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells d'ou, remeneu bé la crema amb un batedor, retireu-la del foc i coleu-la. Tot seguit, poseu-la en motllos i deixeu-los coure al forn a 90 graus durant 35 minuts. Finalment, poseu els motllos a la nevera fins que quedin ben freds.I ja per acabar, desemmotlleu la crema, poseu-la al centre del plat amb una mica de sucre per sobre, cremeu-la amb la pala de cremar i poseu-hi la infusió de maduixots al voltant.
Anar al contingut