Crema catalana amb infusió de maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
- Informació nutricional -Obre
Postre calòric però molt ric en vitamines A i DAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la crema:
- 375 g de nata
- 125 g de llet
- 7 rovells d'ou
- 75 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- Per a la infusió de maduixots:
- 1/2 kg de maduixots
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la infusió de maduixots, poseu els maduixots tallats a trossos en un bol juntament amb el sucre,
tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho coure al bany maria. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ne el suc.A continuació, poseu en un cassó la nata, la llet, el sucre i la beina de vainilla i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells d'ou, remeneu bé la crema amb un batedor, retireu-la del foc i coleu-la. Tot seguit, poseu-la en motllos i deixeu-los coure al forn a 90 graus durant 35 minuts. Finalment, poseu els motllos a la nevera fins que quedin ben freds.I ja per acabar, desemmotlleu la crema, poseu-la al centre del plat amb una mica de sucre per sobre, cremeu-la amb la pala de cremar i poseu-hi la infusió de maduixots al voltant.
tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho coure al bany maria. Seguidament, coleu-ho i reserveu-ne el suc.A continuació, poseu en un cassó la nata, la llet, el sucre i la beina de vainilla i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els rovells d'ou, remeneu bé la crema amb un batedor, retireu-la del foc i coleu-la. Tot seguit, poseu-la en motllos i deixeu-los coure al forn a 90 graus durant 35 minuts. Finalment, poseu els motllos a la nevera fins que quedin ben freds.I ja per acabar, desemmotlleu la crema, poseu-la al centre del plat amb una mica de sucre per sobre, cremeu-la amb la pala de cremar i poseu-hi la infusió de maduixots al voltant.