Costelles de senglar amb vi negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 16 costelletes de senglar
- 1/2 l de vi negre
- 1 copa de brandi
- 4 cullerades de tomàquet concentrat
- 4 cebes petites
- 4 pastanagues
- 1 tronxo d'api
- 2 fulles de llorer
- 5 boles de ginebró
- 1/2 peu de porc
- sal i pebre
- 50 g de mantega
- 1/4 l d'oli d'oliva
- 16 prunes
PREPARACIÓ
Daureu la ceba trinxada, la pastanaga tallada a daus i l'api picat en una cassola amb l'oli ben calent.
La cocció ha de ser de 10 minuts a foc viu. Un cop feta la bresa, afegiu-hi el concentrat de tomàquet, el llorer, el ginebró i 1/2 peu de porc. Tireu-hi també el vi i el fons de senglar (fet amb ossos rostits). Feu-ho coure uns 20 minuts i després poseu-hi el brandi. Espereu 2 minuts, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Traieu una mica de greix de les costelles i poseu-les a marinar 24 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la marinada i passeu-la en una cassoleta juntament amb les prunes. Coeu-ho uns 10 minuts fins que la marinada es redueixi un 75%. Tot seguit, daureu les costelles i serviu-les amb la salsa, prèviament emulsionada amb mantega.
La cocció ha de ser de 10 minuts a foc viu. Un cop feta la bresa, afegiu-hi el concentrat de tomàquet, el llorer, el ginebró i 1/2 peu de porc. Tireu-hi també el vi i el fons de senglar (fet amb ossos rostits). Feu-ho coure uns 20 minuts i després poseu-hi el brandi. Espereu 2 minuts, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Traieu una mica de greix de les costelles i poseu-les a marinar 24 hores a la nevera. Passat aquest temps, coleu la marinada i passeu-la en una cassoleta juntament amb les prunes. Coeu-ho uns 10 minuts fins que la marinada es redueixi un 75%. Tot seguit, daureu les costelles i serviu-les amb la salsa, prèviament emulsionada amb mantega.