Costelles de porc ibèric farcides de formatge de cabra i cansalada ibèrica
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Márquez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Quim de la Boqueria, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El porc és la carn més rica en tiamina, vitamina que augmenta la capacitat de concentració.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 llonzes de porc ibèric (amb os)
- 4 talls de cansalada ibèrica
- 4 talls de rotlle de formatge de cabra
- 125 ml de porto
- 125 ml de vinagre de xerès
- 4 cullerades de mel
- sal i oli
- pebre
- Per a les cebes confitades:
- 16 cebetes de platillo
- 100 ml de porto
- 2 cullerades d'oli de gira-sol
- 1 cullerada de sucre
- sal i pebre
- un raig d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli de gira-sol calent salteu les cebetes del platillo prèviament pelades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el porto, el sucre, la sal, el pebre i l'aigua, tapeu la paella i deixeu-les coure a foc suau durant uns 45 minuts.
Mentrestant, obriu les llonzes com si fossin un llibret i salpebreu-les.
A continuació, talleu el formatge de cabra a trossos, emboliqueu-los amb els talls de cansalada, poseu-los sobre les llonzes obertes, tanqueu-les i fregiu-les en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el porto i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Seguidament, poseu-hi el vinagre de xerès i la mel i deixeu-ho coure una estona més fins que la salsa quedi amb una textura de caramel.
I ja per acabar, emplateu les llonzes, salseu-les amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb les cebetes del platillo.
Mentrestant, obriu les llonzes com si fossin un llibret i salpebreu-les.
A continuació, talleu el formatge de cabra a trossos, emboliqueu-los amb els talls de cansalada, poseu-los sobre les llonzes obertes, tanqueu-les i fregiu-les en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el porto i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Seguidament, poseu-hi el vinagre de xerès i la mel i deixeu-ho coure una estona més fins que la salsa quedi amb una textura de caramel.
I ja per acabar, emplateu les llonzes, salseu-les amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb les cebetes del platillo.