Costelles de porc ibèric farcides de formatge de cabra i cansalada ibèrica

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Márquez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quim de la Boqueria, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porc és la carn més rica en tiamina, vitamina que augmenta la capacitat de concentració.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 llonzes de porc ibèric (amb os)
  • 4 talls de cansalada ibèrica
  • 4 talls de rotlle de formatge de cabra
  • 125 ml de porto
  • 125 ml de vinagre de xerès
  • 4 cullerades de mel
  • sal i oli
  • pebre
  • Per a les cebes confitades:
  • 16 cebetes de platillo
  • 100 ml de porto
  • 2 cullerades d'oli de gira-sol
  • 1 cullerada de sucre
  • sal i pebre
  • un raig d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli de gira-sol calent salteu les cebetes del platillo prèviament pelades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el porto, el sucre, la sal, el pebre i l'aigua, tapeu la paella i deixeu-les coure a foc suau durant uns 45 minuts.

Mentrestant, obriu les llonzes com si fossin un llibret i salpebreu-les.

A continuació, talleu el formatge de cabra a trossos, emboliqueu-los amb els talls de cansalada, poseu-los sobre les llonzes obertes, tanqueu-les i fregiu-les en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin rosses, afegiu-hi el porto i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Seguidament, poseu-hi el vinagre de xerès i la mel i deixeu-ho coure una estona més fins que la salsa quedi amb una textura de caramel.

I ja per acabar, emplateu les llonzes, salseu-les amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb les cebetes del platillo.
Anar al contingut