Costellam de porc amb aromàtiques

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 costellam de porc

    500 g de pebrots de Padrón

    3 grans d'all

    1 ou

    1 ceba tendra

    1 branca d'api

    1 llimona

    Marduix

    Anís estrellat

    Mostassa

    Julivert

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre negre en gra

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Traiem el tel del costellam de porc i el posem dins un recipient, sencer. Hi aboquem d'oli d'oliva verge extra fins a cobrir-lo, i hi afegim fulles de marduix i 2 anissos estrellats que trencarem. Aixafem un grapat de pebre negre en gra, i també l'hi afegim. Tanquem el recipient i el deixem 12 hores marinant a la nevera.
  2. Passat aquest temps, posem el costellam sense el marduix ni l'anís a dins d'una safata de forn. El salem, hi afegim l'oli de la marinada colat, així com 3 alls aixafats. El confitem a 90 ºC durant 2 hores (comptant uns 20 minuts perquè l'oli s'escalfi fins a 90 ºC).
  3. Passat aquest temps, posem el forn a 220 ºC i tornem a enfornar el costellam, aquest cop sense l'oli ni els alls ni res; només el costellam perquè faci crosta.
  4. Fem una maionesa posant un ou en un got batedor, juntament amb oli fins a cobrir-lo, sal, una culleradeta de mostassa i el suc de mitja llimona. Ho emulsionem fins a tenir-la feta. La barregem amb una branca d'api, una ceba tendra i un manat de julivert, tot tallat a una mida ben menuda.
  5. Fregim els pebrots de Padrón amb força oli calent. Un cop fets, els enretirem damunt d'un paper absorbent i quan estigui ben xopat de l'oli, el descartem.
  6. Servim unes tires de costellam per persona, les cobrim amb la maionesa refrescant i les acompanyem amb uns pebrotets.
Anar al contingut