Costellam de porc amb aromàtiques
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal menjar-se'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 costellam de porc
500 g de pebrots de Padrón
3 grans d'all
1 ou
1 ceba tendra
1 branca d'api
1 llimona
Marduix
Anís estrellat
Mostassa
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre en gra
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem el tel del costellam de porc i el posem dins un recipient, sencer. Hi aboquem d'oli d'oliva verge extra fins a cobrir-lo, i hi afegim fulles de marduix i 2 anissos estrellats que trencarem. Aixafem un grapat de pebre negre en gra, i també l'hi afegim. Tanquem el recipient i el deixem 12 hores marinant a la nevera.
- Passat aquest temps, posem el costellam sense el marduix ni l'anís a dins d'una safata de forn. El salem, hi afegim l'oli de la marinada colat, així com 3 alls aixafats. El confitem a 90 ºC durant 2 hores (comptant uns 20 minuts perquè l'oli s'escalfi fins a 90 ºC).
- Passat aquest temps, posem el forn a 220 ºC i tornem a enfornar el costellam, aquest cop sense l'oli ni els alls ni res; només el costellam perquè faci crosta.
- Fem una maionesa posant un ou en un got batedor, juntament amb oli fins a cobrir-lo, sal, una culleradeta de mostassa i el suc de mitja llimona. Ho emulsionem fins a tenir-la feta. La barregem amb una branca d'api, una ceba tendra i un manat de julivert, tot tallat a una mida ben menuda.
- Fregim els pebrots de Padrón amb força oli calent. Un cop fets, els enretirem damunt d'un paper absorbent i quan estigui ben xopat de l'oli, el descartem.
- Servim unes tires de costellam per persona, les cobrim amb la maionesa refrescant i les acompanyem amb uns pebrotets.