Costellam amb salsa de Sichuan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa de temporada amb poques calories; a més a més, és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els quals destaquen el potassi i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 tires de costellam de porc   

    10 claus   

    10 cardamom  

    9 porros   

    4 grans d'all   

    2 l oli suau   

    Un grapat de fava tonka  

    Vi ranci   

    Estragó   

    Herba fontana  

    Llorer  

    Pebre de Sichuan   

    Julivert   

    Gingebre fresc   

    Sal   

    Per a la salsa:  

    300 g glaça de brou de porc   

    10 boletes de pebre de Sichuan   

    Conyac   

    Mantega   

PREPARACIÓ

  1. Tenim 2 tires de costellam de porc; n'haurem de treure la pell blanca i salar-les.  
  2. Prepararem el confit. En una safata que anirà al forn hi posarem els costellams de porc. A part, hi afegirem el següent: 3 porros tallats a bresa, 4 grans d'all aixafats, 10 beines de cardamom que haurem molt en un morter, 1 fulla de llorer, 1 manat de julivert, 1 tros de gingebre fresc, 10 claus i 3 g de fava tonka ratllada. Ho cobrirem tot amb 2 l d'oli suau. Ho courem 4 hores al forn a 90 graus.  
  3. A part, prepararem els porros. En una safata hi posarem 8 porros sencers. Ho courem una hora i mitja al forn, a 90 graus.  
  4. Fem la salsa. Posem un dau de mantega en una paella i quan s'hagi fos hi afegim 10 boletes de pebre de Sichuan i estragó. Ho saltem i ho ofeguem amb vi ranci.  
  5. Quan l'alcohol ja s'hagi evaporat, hi afegim 300 g de glaça de brou de porc, fins que arrenqui el bull. Ho acabem de lligar fora del foc amb un dau de mantega i ho colem en una salsera.  
  6. Traiem el costellam del forn i en traiem els ossos. L'escorrem i el marquem a la paella fins que quedi cruixent.  
  7. Traiem els porros del forn, els pelem i els pintem amb un pinzell amb la salsa de Sichuan.  
  8. Servim el costellam amb la salsa per sobre, els porros i hi afegim herba fontana.  
Anar al contingut